2013. február 26., kedd

Februári sorozatkörkép

Nem maradhat el ebben a hónapban sem az éppen aktuális sorozatokról a beszámoló.

Elsőnek jöjjön a reklámzseni Lee Tae-baek, aki lehet, hogy nem is annyira zseniális. A hatodik rész után érzem azt, ha nem kap egy kis lendületet a sorozat, akkor ezt sem nézem tovább. Aránylag jól indult, adott főhősünk Tae-baek (Jin Goo), aki magát zseniális reklámosnak tartja, de ezt a több mint 50 elutasított állásinterjúján sem sikerült másoknak bebizonyítania. Így még mindig a nagymamájával és a húgával él szerényen. Hirdetőtáblákat szerel fel, nagyjából ennyi köze van a reklámszakmához. Egy nap aztán találkozik egy igazi nagyágyú cégnél dolgozó gyakornoklánnyal Ji-yoon-nal (Park Ha-sun). Nagyon hamar megtalálják a közös hangot. Egy közös munkába kezdenek, amit aztán gyorsan és lelkiismeret furdalás nélkül lenyúl Tae-baek élete nagy szerelme. A nő (Han Chae-young alakításában) évekkel ezelőtt elhagyta, most megváltoztatott névvel és egy amcsi egyetemi diplomával a zsebében, a nagy cégnél dolgozik. Ugyanide tér most vissza az elnök fia (Jo Hyun-jae), aki az Államokból jön haza. Szóval megvan a négy főhős, akik a romantikáért felelnek. Miután Tae-baek túllép az exén, csak elég lassan jön rá, hogy itt egy másik lány, aki ezerszer jobb az előzőnél. A csaj meg kezd beleszerelmesedni a gazdag pasiba, akinek a szándékai nem éppen a legtisztességesebbek. Tae-baek exe meg féltékenykedik és kavar rendesen a háttérben a munkában is. Dávid és Góliát csatája folyik, a nagy reklámügynökség és Tae-baek harca a hirdetők kegyeinek megnyeréséért. Igazi vicces figura Mazinga elnök (Go Chang-suk) és kompániája. A fiát alakító srác, Kwak Hee-sung kiköpött Kim Jae-joong! Nem?


Acu hercegnő a következő a sorban.

A tévében megy, most már elég jó kezdési idővel, de még így is van, hogy lemaradok az elejéről. Az m1 videótárban egy hétig lehet nézni a részeket, de annyira rossz a minősége, és nekem valamiért eléggé dadog is, így amiről lemaradok az nem is nézem újra. A történet egy fiatal nőről szól, akit egy nagyúr a saját politikai befolyásának növelésének érdekében örökbe fogadott, majd beházasította a sógun családjába. Az 1800-as évek közepe táján játszódik a történet, mikor az amerikaiak először tették tiszteletüket Japánban. (Ebben a korszakban játszódik Az utolsó szamuráj című Tom Cruise film is.) Az adott korról kaphatunk egy kis betekintést a sorozat által. Gyönyörű kimonók és érdekes hajviseletek teszik színessé az amúgy talán kicsit unalmas történetet. Nagyon érdekes, hogy a jelenetek kb. 80-90%-a a négy fal között játszódik. Kicsit furcsa, csak az előkelők életét mutatja be, nem ad részletes betekintést az adott kor társadalmáról. A hatalmas palotában élnek, amin belül  igen lassú az információ áramlás, mint láthattuk. Aoi Miyazaki aranyosan hozza a fiatal sógunfeleséget. Sajnos igazán jó pasit nem találtam a szereplők között. Leginkább kellemes időtöltés a sorozat, még  ha sokszor nem is vagyok tisztában azzal, hogy kiről is beszélnek a szereplők. Kissé idegenül hangzik a nevük és sajnos elég gyakran változik ugyanannak a személynek a megszólítása, neve. Oda kell figyelni. Arra jó volt Acu hercegnő története, hogy a polcon régóta porosodó Japán történelme című könyvet levegyem és belelapozva többet tudjak meg az ország történelmének ezen korszakáról.

That Winter, The Wind Blows
Ez volt az a sorozat, melyet már régóta vártam. Mint kiderült, a Padam, padam és a Worlds Within alkotóinak munkája ez az új sorozat. A Love me not című koreai film és egy japán sorozat, az I don't need love alapján készülő alkotás mostanra meggyőzött. (Nem láttam az előbb említett sorozatot és a filmet sem, de az biztos, hogy nem is szabad megnézni, míg vége nem lesz ennek a sorozatnak!) Az első héten a megszokottól eltérően három részt is leadtak, így volt mit nézni. Be kell valljam, volt egy kis ellenérzésem Jo In-sung-al kapcsolatban. Egy korábbi sorozatbeli alakítása és a híres Frozen flower -béli szereplése engem nem győzött meg arról, hogy ő annyira jó színész lenne. Öt rész kellett ahhoz, hogy megkedveljem őt ebben a szerepében és tetsszen az általa alakított Oh Soo. Röviden a sztori: Oh Young a főhősnő vak és ő az egyedüli örököse egy nagyvállalatnak. Természetesen van egy vőlegénye, akit nem szeret. Oh Soo egy rossz fiú. Kártyacsalás és egyéb bűnök miatt hűvösre küldi őt egy megbántott szeretője. Még mielőtt lebukna a zsaruk előtt, találkozik Younggal. A férfi tragikus körülmények között elveszti jó barátját, az azonos nevű Oh Soo-t. A srác nem más, mint Young fiatalon -a szülők válása miatt- elszakított édestestvére volt. A börtönből való szabadulása után Oh Soo kihasználja az alkalmat és barátja helyére lép. Oh Young gyanakszik, de még egy kis ideig sikerül elterelni a gyanakvását. Mostanra egyre finomabb árnyalati mutatkoznak meg a karaktereknek, tudunk meg a múlt titkaiból sok apróságot. Song Hye-kyo gyönyörű és nagyszerűen alakítja a vak Oh Young figuráját. Azt nyilatkozta, hogy kihívás számára a karakter megformálása. Nem nézhet a színésztársa szemébe, így a kolléga reakcióira is nehezebb reagálnia. Elég érdekes Kim Bum karaktere és a majdnem barátnője (Jung Eun-ji) már rögtön meglepetéssel is szolgált! A történetben benne van a közeljövőben a lebukás majd a nagy kimagyarázkodás. Oh Young szomorú jövője is eléggé kézenfekvőnek tűnik. Nem tudom, lehet-e pozitív végkifejlet a végén. A főhősnők ugye nem halnak meg a melodrámák végén? Izgalmas folytatást várok. Magyar felirat készül a sorozathoz találsz egyet itt és egy másikat itt !
Az OST első dala Super Junior Yesung előadásában a The One című szám. Úgy látszik ez a srác lesz az ost-ok királya. Tavaly King of Dramas, idén pedig elsőre ez:


Időközben megnéztem a  Baby-faced Beauty című romantikus sorozatot. Aranyos volt, tényleg cuki  a két főszereplő Jang Na-ra és Choi Daniel. Kellemes kis vígjáték, szerintem 2 résszel rövidebbel is bőven kerek lett volna a történet, de nem baj! Csak azt nem értettem, hogyan gondolhatták az alkotók, hogy nézőként elhiszem egy teljesen rosszul öltöztetett főszereplőről azt, hogy ő egy jó és tehetséges de még csiszolatlan divattervező? Egy ízlésesen, de ugyanakkor egyszerű ruhákat viselő Jang Na-ra számomra hitelesebb lett volna. Ezt a kis bosszúságot leszámítva jó kis sorozat ez!

Nézzük, mi várható márciusban?
Várom Lee Jin-wook új sorozatát a Nine: 9 times time travel-t. TvN sorozata, misztikus, időutazós 20 részben. Főhősünk egy tv társaságnál dolgozik, ahol a szerelme riporter (Jo Yoon-hee). Kilenc esélyt kap, hogy visszatérjen a múltba. A Queen In-hyun's man alkotóitól.

Lee Soon-shin is the Best
IU és  a King 2 hearts-ból megismert Jo Jun-suk főszereplésével indul új hétvégi, 50 részes sorozat március elején a KBS2 csatornán. Történet egy árván maradt becsületes lányról, aki a fővárosba költözik, hogy énekesnői/színésznői tehetségét végre felfedezze valaki. A dorama szereplője még a bájos Yoo In-na. Tényleg Marilyn Monroe-ra kellett maszkírozi IU-t?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése