2018. február 2., péntek

Just between lovers - A hónap kedvenc sorozata

Arra gondoltam, hogy időről-időre kiválasztok egy sorozatot ami az adott hónap kedvence, leginkább érdekes vagy legjobban várt sorozata számomra. Legelső választásom a napokban befejeződött  Just between lovers-re esett. Én kicsit elfogult vagyok a jtbc sorozataival kapcsolatban. Sok, korábban ezen a csatornán vetített sorozatot kedvelek... A megszokottól eltérő módon, legtöbbször gyönyörű képi világgal, szépen fényképezett drámákat láthatunk ezen a csatornán. Engem már a sorozat posztere is megfogott. Kíváncsi voltam, miről is szól a Just between lovers.
Fotó:wikipedia

Kik ők ketten? A nő, aki kíváncsian kinéz az ernyője alól, és a férfi, aki figyelő őt.
Számomra mindkét színész ismeretlen volt, így azt gondoltam, miért is ne ismerjem meg kettejük történetét.
Lássuk is a történetet. 12 évvel ezelőtt egy tragikus napon találkoznak a főszereplők. A tinédzser lány Ha Moon-soo a kishúgát kíséri el egy bevásárló központban tartandó fotózásra. A húga Ha Yun-soo igazi szépség, akinek már modell munkái vannak. Moon-soo talán kicsit féltékeny is rá és nem is figyel a testvérére aznap. Randit beszélt meg egy fiúval, Sang-jae-vel. A középiskolás Lee Kang-doo  az édesapját várja a pláza előtt, mikor megpillantja a két lányt. Rögtön megbabonázza Moon-soo szépsége. A pláza építésének befejező munkálatai folynak, ott dolgozik a fiú apja. A pillanatnyi idill azonban hamarosan szertefoszlik. A bevásárló központ a rossz konstrukció miatt kis idő múlva összedől. Maga alá temeti az ott tartozkodókat,  Moon-soo húga és Kang-doo apja nem élik túl a szerencsétlenséget.  Kang-doo és Moon-soo súlyos állapotban túlélik a történteket. A tervezőmérnök, aki szintén a helyszínen volt, Seo Joo-won apja, nem tudja elviselni a felelősséget 48 ember haláláért, később öngyilkos lesz.
A jelenbe visszatérve a túlélők máig szenvednek. Moon-soo családja romokban. A lány sokat segít az anyjának a családi közfürdőben és a fodrászatban. Mindeközben egy építészettel foglalkozó cégnél épületmaketteket  készít. Jó szeme van a tervrajzokhoz is. Egyből kiszúrja, ha megvalósíthatatlan egy papírra vetett ötlet. Moon-soo-t még mindig nyomasztják a múltban történt események. Amnéziája van, nem emlékszik tisztán mi történt vele azon a napon. Folyamatosan önmagát vádolja szerettei elvesztéséért. Az anyja alkoholba folytja bánatát, az apja külön él tőlük, és válni szeretne.
Kang-doo komoly lelki és testi sérülésekkel él azóta. Folyamatos fájdalmai vannak. Alkalmi munkákból tengődik. Egy ócska motelban lakik és gyakran keveredik verekedésekbe. Mindemellett gondoskodó is. Próbálja pénzzel segíteni orvosgyakornok húgát és a környezetében élőkkel is jól bánik. A testvérével már csak ketten maradtak egymásnak, hiszen az anyjuk is meghalt évekkel ezelőtt.
Kang-doo és Moon-soo
Talán a legjobb helyzetben Seo Joo-won van. Egy tervező irodát vezet és éppen egy új projekten dolgozik. Az Ő élete is csak látszólag szép. Az anyja szinte rabszolgaként ápol egy férfit, aki befogadta őket a történtek után. Ennek a családnak a cége volt az összedőlt plázának az építtetője. Miután kártérítést fizettek a családoknak élhettek tovább, mintha semmi nem történt volna. Most is új projekten dolgoznak. 
Lassan kibontakozó drámát láthatunk. A saját félelmeikkel napról napra szembenéző főhősök most új akadály előtt állnak. A véletlenszerű találkozásuk újra feleleveníti bennük a múltban történt tragédiát. Az új építkezés, amelyen mindhárman dolgoznak az összedőlt pláza helyén felépítendő új városrész. 
Ahogy halad a történet úgy tudhatunk meg minél többet. Egy új (vagy talán az első) szerelem, a múlt emlékei, ahogy rájönnek mi a közös a múltjukban mind nagyon érzelmessé teszi a történetet.
Nagyon szép a sorozat képi világa, jók a dialógusok és igazi gyöngyszem az összes dal, amit kiadtak a sorozathoz.

Néhány érdekesség a Just between lovers-el kapcsolatban:
A női főszereplő Won Jin-a első főszerepe ez a sorozat. Annyira első főszerep, hogy még nem játszott egyetlen egy sorozatban sem ezelőtt. Néhány filmben kapott kisebb-nagyobb szerepeket ezidáig. Legutóbb a Steel rain (2017) című mozifilmben játszott Jung Woo-sung oldalán. Ő már 26 éves, nem ilyenkor szoktak kezdődni a színésznői karrierek, de remélem hamarosan újabb sorozatban láthatjuk majd. Én nagyon megkedveltem, szerintem hiteles volt az alakítása.
Kang-doo karakterének megformálását Lee Joon-ho-ra (Junho), a 2pm fiúbanda egyik tagjára bízták. Joon-ho alakítását csak dicsérni lehet. Neki ez az első abszolút főszerepe. Ő már rutinosnak számít a partnernőjéhez képest, tavaly a Chief Kim/Good manager című sorozatban játszott fontos szerepet és az utóbbi években több filmben és sorozatban is láthatta őt a közönség. Az egyik betétdalt (What do you need to say?)  természetesen ő énekli.
A Seo Joo-won  -t alakító Lee Ki-woo már régi motorosnak számít a szakmában a többiekhez képest. Én nem láttam őt a Flower boy ramyun Shop óta semmiben, így örültem neki, hogy szerepel ebben a sorozatban. Ő már ismerte Junho-t, hiszen munkatársak voltak a Memory című sorozatban 2016-ban.
További érdekesség, hogy a Goblin szereplői közül három színész is játszik ebben a sorozatban. Moon soo húgát alakító gyerekszínésznő (Han Seo-jin) és a barátnőjét játszó színésznő (Park Hee-won) voltak az anyja-lánya páros a Goblinban. Az ifjú Kang doo megformálójának, Nam Da-reum-nek is volt egy pár mondatos szerepe Gong Yoo mellett.
Szerintem soha nem hangzott el a sorozatban, hogy Kang-doo barátja, a szállásadójának a fia Sang-man hány éves, csak utaltak rá, hogy idősebb Kang-doo-nál, de őt a 41!! éves Kim Kang-hyun alakította. Nem azzal van bajom, hogy hány éves, hanem azzal, hogy mennyire nem látszik rajta a kora! Nagyon szerettem a karakterét. Junho-val együtt játszottak a Chief Kim-ben ott az egyik hivatalnokot alakította.
Nagyon sok oldalon rosszul szerepel a Just between lovers alaptörténete. Lehet, hogy az eredeti elképzelés még egy súlyos autóbaleset lett volna, de ez nem igaz. Előfordul az ilyesmi, de sehol nem javították ki az ajánlókban. A történet egész alapját a plázánál történtek adják.
Különböző fórumokat olvasgatva nagyon pozitív volt a közönség reakciója a sorozatot látva. A színészek is nagyon szerették a történetet. Ami nekem kifejezetten tetszett, hogy nem Szöulban, hanem Busanban játszódik a dorama. A 16 rész forgatása öt hónapig tartott. Tavaly szeptemberben kezdődtek a munkák és most január közepén, az utolsó rész vetítése előtt egy héttel fejezték be a forgatást.
Klasszikus drámát láthatunk amelyben a megsebzett lelkű szereplők a tragikus múltjukat közösen feldolgozva találnak egymásra. Nagyon tetszett, hogy számomra ismeretlen színészeket láthattam nagyszerű alakítást nyújtva. Szerintem érdemes zsepit előkészíteni mikor leülünk nézni a Just between lovers. Lehet, szükség lesz rá!
A sorozatról:
Cím: Just between lovers
Alternatív cím: Rain or shine
Vetítették a jtbc-n, 2017. december 11.- 2018. január 30. hétfő-kedd, 16 rész
Szereplők:
Lee Jun-hoo, mint Lee Kang-doo
Won Jin-a, mint Ha Moon-soo
Lee Ki-woo, mint Seo Joo-won
Kang Han-na, mint Jung Yoo-jin
Kim Hye-jun, mint Lee Jae-young, Kang-doo húga
Yoon Se-ah, mint Mary/Ma-ri a bártulajdonos
Na Moon-he, mint mindenki nagymamája, illegális gyógyszerárus
Kim Kang-hyun, mint Sang-man, Kang-doo hyung-ja
Véleményem
Történet 8/10
Színészi alakítás 10/10
Zene 10/10
Mindenképpen többször nézős!
Egy kis ajánló:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése