2012. február 26., vasárnap

I am Legend - Sorozatismertető


Romantikus sorozat
Epizódok száma: 16
Sugározta: SBS,Dél-Korea
Időpont: 2010.augusztus 2.-szeptember 21.
Főszereplők: 
Kim Jung eun, Jun Seol hee a feleség szerepében
Kim Seung soo, Cha Ji wook a férj
Lee Joon Hyuk, Jang Tae hyun zenész
Történet egy harmincas évei elején járó nőről, akinek látszólag mindene megvan. Gazdag, jól menő ügyvéd férj, drága ruhák, dolgoznia sem kell. A csillogás azonban nem minden, hiszen a férje nem szereti, és az anyósa is csak irányítani szeretné az életét. Egyetlen szórakozása a volt középiskolai barátnőivel együtt zenélés. Időnként összejárnak, és régi számokat adnak elő saját szórakozásukra. 

Egy napon Seol-hee válaszút elé kerül. A húga súlyos beteg lesz, és csak ő segíthet rajta. Az anyósa azonban nem akar beleegyezni, mondván sokkal fontosabb, hogy a családnak unokát szüljön. A nő fellázad, és a húga segítségére siet. A kialakult helyzetben Seol hee bejelenti, hogy el akar válni a férjétől. A férfi azonban ezt a társadalmi helyzetére való tekintettel nem engedi neki. Végül a bíróság elé viszik az ügyet. Míg Seol hee önmagát védi, addig a férjét az egyik munkatársa, akivel egyébként már jó ideje viszonyuk van. A nő éles eszű, és semmitől nem riad vissza, ha a tárgyalás megnyerése a célja! 
Seol hee a barátnőivel időközben úgy dönt, hogy komolyan veszik a zenélést, és újraélesztik a zenekarukat, melynek a Comeback Madonna nevet adják. A sors összehozza az együttest Jang Tae hyun-nal, aki ismert zenész. A férfi elvállalja, hogy segíti az "ahjumma" bandát.Tae hyun segít Seol hee-nek ügyvédet is találnia, és a férje után is együtt nyomoznak. Ekkor azonban kiderül, hogy a férfi exfelesége az, aki Seol hee ellenfele a bíróságon! Végül a nőnek sikerül elválnia, és így új életet kezdhet. Titkárnő lesz az ügyvédnél aki segítette őt. Természetesen ezek után is többször keresztezik egymás útjait a volt férjével, aki addigra már nem olyan biztos abban, hogy jó volt elengednie az asszonyt! Így szokott lenni! Az együttes sorsa is alakul közben, a tagok élete sem mentes a kisebb- nagyobb bonyodalmaktól. A próbák közben felcsendül a Millió rózsaszál című klasszikussá vált szám is. Alapjában véve rockzenét játszanak, és a készítők gondoskodtak arról, hogy jó sokszor elhangozzon minden szám, így egy idő után már lehet dúdolni is az addigra ismerős dallamokat! 
A sorozat végére a szereplők sorsa is rendeződik, új kihívások várnak rájuk és lehet, hogy egy új szerelem is? Meg kell nézni és kiderül.
Az egyik kedvenc színésznőm Kim Jung eun ebben a sorozatban is hozza a bohókás nő szerepét ami a korábbi szerepeiben is jellemző volt rá. ( Lovers in Paris, Lovers) Itt talán egy kissé visszafogottabb, nincs annyi bolondozás és vicces jelenet mint az előző alakításaiban. A történet sem igényelte. Viszont megmutatta, hogy tud énekelni. Díjat is kapott ezért az alakításáért. Egy kis ízelítő: