2012. október 27., szombat

Hello Ghost (2010) - Filmajánló

Dél-koreai filmvígjáték
Főszereplők:
Cha Tae-hyun, Sang-man szerepében
Kang Ye-won, Jung Yun-soo szerepében
Lee Mun-su, a perverz szellem
Jang Young-man, a sírós szellem
Ko Chang-seok, a dohányos szellem
Cheon Bo-keun, az édesszájú kisfiú szellem
Sang-man egy lepukkant szobában arra készül, hogy véget vet az életének. Már nem először próbálkozik, de újra sikertelenül.

Ezután biztosabbnak tűnő módszert választ, leugrik egy hídról. Most is túléli, de ezután különös dolog történik vele. Felébredve látja a szellemek. Egy kisfiút, aki nagyon szereti az édességet, egy nőt, aki mindig sír. Egy nagy dohányos és egy szoknyapecér, piás férfit. A négy szellem úgy dönt, ezután egy kis ideig Sang-man mellett maradnak. Nem engedik a férfinak, hogy újra megpróbálkozzon az öngyilkossággal. Teljesítenie kell mindegyikük egy-egy kívánságát. Az árvaként, magányosan felnőtt férfinak társai lesznek. Így, különös módon együtt élve telnek napjaik.
Sang-man még a kórházban megismerkedik egy szép ápolónővel, aki megtetszik neki. Randira hívja a nőt.

A kívánságokhoz a szellemek Sang-man testét használják, így a férfinak különös, számára új kalandokban lesz része. Mindegy egyes kívánság közelebb viszi őt az okhoz, amiért nem érzi jól magát a bőrében. A szellemek segítenek neki az eddigi életét megváltoztatni.
A történet kezdetéből nem egyértelmű, hogy ez egy vígjáték, de tényleg az. Szép történet kerekedik végül belőle. 2010 legnézettebb koreai mozifilmjei között szerepelt. Ajánlom mindenkinek!
Előzetes:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése