2013. március 6., szerda

The Snow Queen - Sorozatajánló


Vetítették: 2006. november és 2007. január között, 16 rész, KBS2
Hyun Bin, mint Han Tae-woong/Han Deuk-gu
Sung Yu-ri, mint Kim Bo-ra
Im Ju-hwan, mint Suh Gun-woo, orvos, Bo-ra udvarlója
Yoo In-young, Lee Seung-ri a bokszedző lánya, szerelmes Deuk-gu -ba
Lee Sun-hoo, Kim Jung-gyu, Bo-ra bátyja, matekzseni

A középiskolás matekzseni Han Tae-woong méltó ellenfelet talál magának az iskolatársa Kim Jung-gyu személyében. A fiúk között nagy a rivalizálás a matematikában, de idővel barátok lesznek. Tae-woong tanulás közben különös jelenetnek lesz tanúja. Egy diáklány a Hókirálynő című könyvet szeretné megvenni a könyvtárban! Természetesen nem kaphatja meg. Néhány perc múlva ugyanez a kislány, már bajban van. Iskolatársai zaklatásától Tae-woong menti meg. Ezután többször találkoznak érdekes élethelyzetekben. Azonban sohasem kérdezik meg egymás nevét. Végül úgy hozza a sors, hogy Tae-woong nem tud elmenni a megbeszélt találkozójukra. Elveszítik egymást.
Egy nagyon fontos matekversenyen Tae-woong legyőzi barátját, elhozza az első helyet. Jung-gyu nem tudja elviselni a nagy családi nyomást. A vereséget követően öngyilkos lesz. Tae-woong magát okolja barátja haláláért. Kiiratkozik az iskolából, elhagyja az otthonát és ökölvívónak áll. Évekkel később Tae-woong még mindig bokszolóként tengeti életét. Barátja kedvenc sportolójának nevét használva álnéven él.

Egy kórházi folyosón egy fiatal nő, Kim Bo-ra öngyilkossággal fenyegetőzik. A fiú erélyes szavakkal csillapítja le a nőt. Ezek után a sors egymás útjába sodorja a fiatalokat. A lány mindenkivel undok, igazán kiállhatatlanul viselkedik. Valójában nagyon magányos, az apja állandóan dolgozik, anyja gyerekkorában elhagyta. Fiatal kora óta a kórház a második otthona, súlyos betegsége miatt gyakran kap kezeléseket. A sokadik családi perpatvar után már arra is gondol, hogy eldobja az életét. Végül Tae-woong ezt ismét megakadályozza. Ilyen eseményeket követően a fiút felveszik a házhoz Bo-ra sofőrjeként. Talán a történtek hatására, a lány úgy dönt, újra eljár az egyetemre, és befejezi a tanulmányait. Tae-woong, míg Bo-ra -ra vár az iskolában, találkozik egy hóbortos professzorral, akitől új esélyt kap. Ismét tanulhat matematikát. Lassan szerelem alakul ki a két fiatal között, azonban nem könnyű a sorsuk, hisz a lány az elhunyt barát húga...Mi lesz mikor kiderül az igazság? Hogyan dolgozzák fel a múlt emlékeit?
Az általam eddig Binnie-től látott alakítások közül ebben a szerepben tetszik a legjobban. Egyszerű családból való, szerencsétlen sorsú fiú. Az, hogy a barátja elvesztése után 8 évvel még mindig nem tud túllépni a történteken, ugyanakkor szánni valóvá teszi őt. A mostani környezetét is becsapva -a múltját eltitkolva- tengeti napjait.
A karakter jellemétől függetlenül azonban  Hyun Bin gyönyörű, jól áll neki a kis szakáll és bajusz. Tetszett a barátját alakító Lee Sun-hoo, és a dokit alakító Im Ju-hwan is szimpatikus. Ők ketten a Tamra, the Island sorozatban játszottak együtt. Sung Yu-ri-t is megkedveltem, talán a Romance Town című sorozatot is megnézem majd, hogy lássam abban hogy játszik. Jó pasikban abban a doramaban sincs hiány. (Kim Min-joon, Jung Gyu-woon a főszereplők.)
Még nem tudom mit hoz a sorozat vége, de a felén túl még mindig tetszik, amit több most futó sorozatról sajnos nem tudok elmondani.
Kedvcsináló: Kang Sung-min, First Snow's love

Az OST dalai:
 The Snow Queen - Main Theme (Inst.)
 Love... Irrepressible Tears - Jo Sung-mo
 I feel sad, but goodbye - Kan Mi-yeon
 Echo - Loveholic
 Sorry for being late - Ha Dong-kyun
 First Snow's love - Kang Sung-min
 Loving U - ICE CREAM
 The day we broke up - Nana
 What can we do? - A Hyun
 Love... Irrepressible Tears - Piano Version
 I feel sad, but goodbye - Instrumental
 Love... Irrepressible Tears - Instrumental
 Echo - Instrumental
 What can we do? - Instrumental
 The Snow Queen - Main Theme (Guitar Version)
 Old Photo - Instrumental
 Outro

2 megjegyzés:

  1. MAGYAR FELIRATOT HOL TALÁLOK A FILMHEZ?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Klára!
    Én nem tudok magyar feliratot a sorozathoz. Angol felirattal néztem.

    VálaszTörlés