2013. március 29., péntek

Nine: 9 Times Time Travel - Sorozatajánló

A hosszú cím egy újabb időutazós sorozatot takar. A tavalyi évben több ilyen témájú filmsorozatot is bemutattak, idén ez az első. A Nine alkotóinak nem újdonság a téma, hiszen 2012 egyik nagy kedvencét, a Queen In-hyun's man-t is ez az alkotógárda jegyzi. A tény, hogy kábeltévén megy (tvN), előrevetíti, hogy az érzelmeket szabadabban mutatják meg. A Nine első részében sem kellett csalódni, hisz kb.3perc után már el is csattan az első csók, majd a következő részben egy egyezményes jellel hosszú másodperceken át a női főszereplő kifejezi nemtetszését a szerelme felé! (Ilyesmit azért nem gyakran látni doramákban.) Ennyi előzetes után lássuk kik is alkotják a stábot?
Főszereplők:
Lee Jin-wook, mint Park Sun-woo tévériporter,híradós
Jo Yoon-hee, mint Joo Min-young tévériporter, Sun-woo szerelme
Jun Noh-min, mint Park Jung-woo, Sun-woo bátyja
Park Hyung-shik, mint a tini Sun-woo
Jo Min-ah, mint a tini Min-young
2012 januárjában járunk. Egy negyvenes pasi egy hegyen látszólag elveszve bolyong. Erejét elveszítve egyszer csak eldől a hóban. Egy füstölőpálcikát szorongat a kezében. Valaki közelít felé..

Hónapokkal később Park Sun-woo, a hegymászó férfi öccse megérkezik Nepálba az Annapurna lábánál lévő városba. A reptéren várja őt munkatársnője és egyben szerelme Min-young. A nő a munkája miatt van ott. A férfi egy hirtelen jött csók és lánykérést követően rögtön a rendőrségre siet. Mit is keres ő ott? A halott bátyja miatt jött. Az olvadás után találták meg a holttestét. Sun-woo megkapja a rendőrségen Jung-woo megmaradt holmiját. A legérdekesebb dolog, ami a bátyja után rámaradt: egy kis notesz, egy iránytű és a füstölőpálcika. Ez utóbbit este meg is gyújtja Sun-woo. Ekkor különös dolog történik vele. Egy hegyoldalon ébred, majd hamarosan egy lavina sodorja el. Ebben a pillanatban felriad, a ruhája csurom vizes...
Nem marad sokáig Nepálban, így a barátnőjével sem tud sokat beszélgetni a jövőjükről. Sürgeti a nőt, hogy  mihamarabb mondjon igent. Visszatérve Szöulba az egyik esti híradóban,  Sun-woo egy régi ismerősével találkozik újra. A férfi a családja régi ismerőse és most egy, az orvostudományban elért kiemelkedő eredménye kapcsán készítenek vele interjút. Sun-woo a beszélgetés során megvádolja a férfit. Az állítja, hogy a kísérletek alanyai közül többen is maradandó károsodást szenvedtek, illetve meghaltak. Főhősünk botrányt okoz, így nehézzé téve az idős férfi hazatértét Svájcból. Az eset után Sun-woo leteszi a felmondó levelét a főnöke asztalára. Meg is indokolja a tettét. Operálhatatlan agydaganata van, már csak 6 hónapja maradt hátra a normális életből. Az idős orvost teszi felelőssé a családja rossz sorsáért. Átad egy pendrive-ot, azon adatokkal, melyek az öreg ellen szólnak. Arra kéri a főnökét, göngyölítse fel az ügyet, hozzák nyilvánosságra az igazságot.
Közben a barátnője gyanítja, hogy nincs minden rendben Sun-woo -val. Felhívja a férfi legjobb barátját, egyben orvosát, aki véletlenül mindent elmond a férfi állapotáról. Ezek után az élő kapcsolás előtt főhősnőnk kifejezi nemtetszését -az egész stáb előtt- a stúdióban tartózkodó Sun-woo -nak. A nő a szívére veszi, hogy nem volt  őszinte a férfi.
Park Sun-woo maga is gyanakszik, hogy valami furcsa történik vele. Mióta visszajött Koreába különös dolgok estek meg vele. Egy este, miután meggyújtotta a bátyjától származó füstölőt, visszatért a múltba. Találkozott a szüleivel és a bátyjával. Arra gyanakszik, csak álmodja az egészet. Viszont a hallucinációnak vélt történések közben szerzett  sérülése a jelenben is megmarad. Az, hogy nem csak képzelődik, akkor válik számára egyértelművé, mikor egy, már nem használatos csipogó elkezd jelezni. A telefonszám már nem is él. Újra meggyújtva a pálcikát hamarosan rá kell jönnie, hogy 20 évvel korábban van, és éppen saját fiatalkori önmaga hívogatja a csipogót...
Nagyon izgalmas lehet az ilyen történet, ugyanakkor könnyű is elrontani. Egy leszámolós történettel állunk szemben a Nine-ban. Sun-woo, miután rájön, hogy milyen erővel is bír a füstölőpálcika, arra használja, hogy a múltba visszatérve változtasson az akkor történteken. Azt mondjuk nem tudom hogyan oldják meg, hogy esetleg a csúnya betegsége is eltűnjön.:-)
A szereplők szimpatikusak. Lee Jin-wook, Wookie jó barátja, de enélkül is kedvelem. Végre megint egy olyan főszereplő aki lehet egy kicsit borostás! LJW ajkairól mutatott a közeli képek ellen sincs semmi kifogásom! A főszereplő színésznő számomra ismeretlen, de szimpatikus. A táj gyönyörű! Többször csak azért megállítottam a lejátszót, hogy gyönyörködjem benne! Minden adott a jó sorozathoz, csak ne legyen sok a 20 rész!
Kijött már az OST néhány dala:
Nine scent -Lee Ji-hye

Nine scent -Acoustic,  Inst. version
Because it's you -Kim Yeon-woo
Because it's you- Inst.
Ebben a hónapban a sorozatkörkép elmarad. Sok történelmi témájú dorama kezdődik az elkövetkező napokban, hetekben. Én nem vagyok nagy rajongója ezeknek, így Wookie sorozatán kívül inkább kihagyom őket. A modern sorozatok közül még nem tudtam eldönteni melyik újba is kezdjek majd bele. A Winterrel meg le vagyok maradva. Közben nagy Running Man rajongó lettem. Wookie kapcsán megnéztem 3 részt, és még hármat azon kívül. Nagyon jókat tudok rajtuk kacarászni, vannak igazán vicces szereplők. Ezek után figyelemmel kísérem majd a Running Man-t!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése