2012. február 12., vasárnap

Padam, Padam - Sorozatismertető

 
Romantikus, fantasztikus
Epizódok: 20
Sugározta: jTBC,Dél-Korea
Időpont: 2011. december 5. - 2012. február 7.
Véget ért a Padam, padam. Az eleje nehezen indult, de végül is egy jó kis történet kerekedett belőle.
Han Ji-min, a női főszereplő miatt kezdtem el nézni, ő már a Capital Scandal óta ismerős volt, és a férfi főszereplő Jung Woo-sung pedig az Athenában alakította a szerelmes ügynököt.
A történet szerint Yang Kang-chil (Jung Woo-sung) frissen szabadul 16 éves börtönbüntetéséből. Vele együtt kerül ki egy fiatal fiú  Lee Gook-soo (Kim Bum), aki Kang-chil védőangyalának mondja magát. A történet elején Kang-chil eléggé erőszakos, és nem éppen a jó modor példaképe, kissé próbára teszi a nézőt. Kb. a harmadik résznél már le is mondhat a sorozat további nézéséről az ember, (én is így voltam vele) de megéri még egy esélyt adni a sorozatnak!

Kang-chil és Gook-soo végül is egy vidéki kisvárosban telepednek le, Kang-chil anyja fogadja be mindkettejüket. Itt próbálnak meg tisztességes munkából megélni. A városban él Jung Ji-na ( Han Ji-min), aki állatorvos. Kang chil-lal már a történet elején elég kalandos körülmények között többször is találkoznak. Szép lassan kölcsönös szimpátia alakul ki kettejük között, amit Ji-na munkatársa, Kim Young-cheol (Lee Jae-woo) nem néz éppen jó szemmel, hisz ő is szerelmes a nőbe.Kang-chil édesanyja, Mi-ja  (Na Moon-hee)- aki állandó kakaskodásban van a halpiacon a szomszéd kofával- nehezen fogadja visszatérő fiát és barátját. Kang-chil-nak a szabadulása után hirtelen a nyakába szakad a fia is, Im Jung (Choi Tae-joon), akinek a létezéséről eddig nem tudott. A fiú anyja meghalt, így ismerősök nevelték ezidáig. 
A főszereplőnk fő célja a szabadulása után, hogy bosszút álljon azon, aki őt ártatlanul börtönbe juttatta . Az egykori iskolatárs,Chan-gul (Kim Joon-sung) volt az, aki mára egy befolyásos ügyész lett. A férfi jól tudja, mi az igazság, hisz ő ölte meg a barátjukat. Min-ho -a fiú, aki meghalt- egy rendőr testvére volt. A rendőr pedig nem más, mint Ji-na apja (Jang Hang-sun). A férfi miután megtudja, hogy Kang-chil visszatért a szülővárosába, arra készül, hogy megölje a testvére gyilkosát.
A cselekmény visszatérő eleme a csoda, ami többször is megtörténik. Gook-soo angyali szárnypróbálgatásainak is szemtanúi lehetünk. Szó szerint. Nagyon szerettem Gook-soo figuráját, ahogy egyengeti a szerelmesek útját, és segíti a barátját az igazság felderítésében. Saját sorsával viaskodva a jó és a rossz oldalát is megmutatja.
A történetben a szerelmeseknek több megpróbáltatáson kell keresztülmenniük, és a végén, lehet, hogy az egésznek semmi értelme nem volt? A saját igazának keresése közben a sors Kang-chil-t nagy próbák elé állítja. Végül, a kilátástalannak tűnő helyzetében feladja-e a bosszúját a családja jobb boldogulása érdekében? Lehet-e még boldog pár Jung Ji-na és Yang Kang-chil? Megtudhatja az, aki végignézi a sorozatot.
Egy kicsit a szereplőkről: először is a csalódás, Han Ji-min. Valahogy nem tudtam megkedvelni, ebben a szerepében. Talán nem volt meg a "kémia" a két főhőst alakító színész között? Nem tudom, minden esetre csalódás volt egy kissé számomra a játéka.
Jung Woo-sung: a karakter negatív személyiségét már az elején is jól hozta-szerintem ezért is lehetett annyira utálni- és végig jól alakította Yang Kang-chil-t. A kissé bárdolatlan és nem túl okos férfi, aki viszont a saját munkájában nagyon tehetséges, és a szeretett nőért és a családjáért sok mindenre képes. Tetszett, azt hiszem érdemes megkeresni a filmjeit is, megnézni más szerepekben is.
Kim Bum: nem láttam még egyetlen alakítását sem ezelőtt, így nem volt semmi elvárásom vele szemben. Fiatal kora ellenére szerintem jól alakította Gook-soo, figuráját. A karaktere megálmodói annyira komolyan gondolták az angyal identitását, hogy az összes jelenetében - kezdve a korán reggeli felkeléstől a napi munkán át az alvásig- gyönyörű, tökéletes tincseket varázsoltak a fejére! :) Végül is teljesen hihető, ha egy koreai srácról van szó! Neki mindig tökéletesnek kell lennie, főleg, ha úgy gondolja, hogy ő egy angyal!
Na Moon-hee: Kang-chil anyjának szerepében, a halárus kofa, aki a fiáért és az unokájáért bármit megtenne. A sorozat vége felé van egy két drámai jelent anya és fia között, nagyszerű színészi alakítással. A hölgy egyébként a My name is Kim Sam soon-ban Hyun Bin anyukáját alakította.
Külön öröm volt számomra, hogy a történet vidéken játszódott. Romantikus tengerparti képsorok gazdagítják a képi világot, megmutatták, hogy nem csak Szöulban lehet sorozatot forgatni.
Jó a film zenéje is, és talán a nézettsége is jó volt, egy fizetős kábelcsatorna nézettségéhez képest. 2012 első kedvenc sorozata.
Felirat is van hozzá ITT.
Noel -To live






2 megjegyzés:

  1. Szia! Nem valami gyorsan, de elkészült a sorozat fordítása. A linkekhez kitettem az oldalat. Köszönöm! :D

    VálaszTörlés
  2. Szia Ocu! Köszi a fordítást! Éppen ideje lesz újra nézni, olyan érdekes sorozat volt. :-)

    VálaszTörlés