2012. augusztus 22., szerda

Lovers - Sorozatajánló

Dél-koreai romantikus sorozat
Vetítette: SBS, 2006. november és 2007. január között
Epizódok száma: 20
Főszereplők:
Kim Jung-eun, mint Yoon Mi-joo doktornő, plasztikai sebész
Lee Seo-jin, mint Hang Kang-jae, gengszter, aki megpróbál jó útra térni
Jung Chan, mint Kang Sae-yeon az öreg gengszterfőnök fia
Kim Gyu-ri, mint Park Yu-jin, Kang-jae szerelme
Kim Nam-gil, (itt Lee Han-ként) Tae San szerepében, Kang-jae embere
A történetről : A kissé szeleburdi, de magáért és a szerettei igazáért mindig kiálló doktornő éli a átlagos mindennapjait. Plasztikai sebészként nem egyszer inkább lebeszéli a hozzá fordulókat a műtétről, minthogy elvégezné a kért beavatkozást! Mi-joo doktornő apja lelkész vidéken, és ott árva kisgyerekeket nevel. Szerényen, de szeretetben élnek, míg egy nap egy szélhámos miatt úgy tűnik mindenük elveszik. A lelkész próbálja titkolni lánya előtt a helyzetüket. Időközben egy, az árvaházban felnevelkedett lány, a doktornő segítségét kéri. A kedvese nem törődik vele, pedig gyermeket vár a férfitól. Mi-joo  kezébe veszi az ügyet, de nem is sejti, hogy rossz férfit akar megleckéztetni!Ekkor találkoznak szemtől szemben, Kang-jae és a doktornő. Miután kiderül a félreértés, Kang-jae segít megleckéztetni a kissé eltévelyedett fiatalembert.

Ezek után többször is találkoznak a főszereplők, különféle kalandokba keverednek a doktornőnek egyszer meg kell mentenie Kang-jae életét. A szimpátia fokozatosan kialakul kettejük között. Ahogy azonban egy jó kis drámában lenni szokott szerelmi sokszögnek is létre kell jönnie. A doktornő szomszédja nem más, mint a hűvös szépség, Yu-jin. Így Kang-jae is gyakran találkozik a doktornővel a szomszédból. Kang Sae-yeon anyja kiszemeli jövendőbeli menyének a doktornőt. Próbálja a fiatalokat terelgetni... Sae-yeon és Kang-jae kapcsolata nem egyszerű, fiatal koruk óta rivalizálnak, hisz Kang-jae is a házukban nőtt fel. Egy árvaházból hozta ki az öreg gengszterfőnök. Jó fiú-rossz fiú szerepben nőttek fel. A csodaszép Yu-jin volt Sae-yeon első szerelme, de Kang-jae lecsapta a kezéről. Kang-jae és Yu-jin szerelmének lángjai már éppen csak pislákolnak, mikor kiderül, hogy a nő gyereket vár. Az elvárásoknak tesz-e eleget a férfi, vagy mégis elhagyja a várandós nőt?
Időközben a gazdag bűnözők bevásárolják magukat egy építési vállalathoz. Itt kezd el dolgozni a két férfi is, igaz teljesen más pozícióban. Közben dúlnak a belső harcok a bűnbandában. Kang-jae nem tud teljesen elszakadni az eddigi életétől. Sae-yeon úgy dönt, hogy komolyan veszi a doktornő iránti érzéseit, és randevúra hívja. Kettejük bimbózó szerelmének azonban útjába áll Mi-joo doktornő egyre erősödő szerelme Kang-jae iránt. Kang-jae sem tud mit kezdeni érzéseivel, egyre jobban vonzódnak egymáshoz.
Nem akarom elmesélni az egész történetet, legyen elég annyi, hogy egy idő után a doktornő kerül mindenki életének a középpontjába. Vagy azért mert szeretni akarja, vagy azért mert utálja, és a boldogsága útjába áll. A múlt titkai is okoznak még meglepetést a történet szereplőinek életében. Mivel egy bűnbanda élete is a történet része, ezért láthatunk verekedős jeleneteket és természetesen nem maradhat el a leszámolás sem, ami sajnos áldozattal is jár. A végén mindenkinek vállalnia kell a tettei következményeit. Vajon lehet-e boldog pár Mi-joo és Kang-jae? A sorozat végén ez is kiderül.
Ez a sorozat az elsők között volt, amelyet láttam az arirang tv-nek köszönhetően. Itthon is elérhető műholdról, de a neten is nézhető. Szóval, mostanában hétvégenként ismétlik a sorozatot. Így én is újra nézem. Jók a karakterek, vicces a doktornő, és a kemény bűnöző Kang-jae is tud nevetséges lenni bizonyos szituációkban.
 A történet nem fejeződött be a forgatás után sem, hiszen a két főszereplő Kim Jung-eun és Lee Seo-jin az életben is egy párt alkottak. Mintegy kétéves kapcsolat után egy nap aztán Lee Seo-jin sms-ben közölte a szerelmével, hogy részéről vége a kapcsolatuknak! Szép módja a szakításnak, nem de? Minden esetre azóta is sikeresek mindketten a munkájukban, viszont még egyikük sem házasodott meg.
A Lovers jó kis dorama, ajánlom mindenkinek! A sorozat hivatalos oldalán klassz háttérképek is vannak.
Lovers OST néhány dal meghallgatható itt.
 
1. 자물쇠,  Lock (piano ver.) -The Strings
2. 연인, Lovers - Jo Jang-hyuk
3. 자물쇠, Lock - Lee Jung
4. 첫사랑, First love - Seo Young-eun
5. October 5 (Mi-joo theme) - The Strings
6. For my love - Jang Yun-joo
7. Can we love - Dave
8. Chorus of Angels - Sun Shim (The Red)
9. 거짓말, Lie - Lee Suk-hun
10. Say goodbye (Kang-jae theme) - The Strings
11. Tears are forever (Sae-yeon theme) - The Strings
12.  연인,Lovers - Lee Chang-hyun (Bossa ver.)
13. Favor - The Strings
14. 연인,Lovers - Gun Whee (Rock ver.)
15. Confession고해 - Chi Yeol
16. Violet (Yu-jin theme) -The Strings
Lovers, Jo Jang-hyuk. Az első néhány rész történéseivel a videóban.











2 megjegyzés:

  1. Szia bocsi, hogy zavarlak de hol tudnám letölteni jó minőségben ezeket a doramakat? Vannak letöltő oldalak nagyon sok de egyik sem jó minőségű.Előre is kösz az infót.R

    VálaszTörlés
  2. Szia, ajánlani tudom a http://www.d-addicts.com/forum/subtitles.php#Hungarian oldalt. Itt a magyar feliratok mellett a letöltési lehetőségeket is megtalálhatod. A minőség itt sem mindig biztos, de érdemes szétnézni!

    VálaszTörlés