2012. augusztus 2., csütörtök

Újabb érmek

Az úszó fiúk gyarapították a magyar csapat éremgyűjteményét az elmúlt két napban. Tegnap Gyurta Dani aranyat, ma Cseh Laci bronzérmet nyert. Szép volt fiúk! A díjátadókat nézve feltűnt, hogy Londonban az érmeket és a virágcsokrot fiatal fiúk hozzák, nem nők, mint az lenni szokott. Ez nagyon tetszik! :-)
Dani a bajnok


A mai nap magyar hőse kétség kívül Joó Abigél, aki a cselgáncs versenyben megsérült, de nem adta fel, és még két meccsre kiállt. Végül ötödik helyen végzett. A magyar olimpiai csapat legidősebb tagja, Bognár Richárd is nagyszerű eredményt ért el. Ő dupla trapban lett hatodik helyezett. Az ő teljesítménye is mutatja, hogy sosincs késő. A szörföseink is jól teljesítenek, és a bokszolók is versenyben vannak még. Az úszók is folytatják még a versenyt és a műugrásban is érdekeltek vagyunk. Hamarosan kezdődik majd a szinkronúszás, azt nagyon szeretem nézni.
A dél-koreai csapat háza táján is történtek események. Mostanra beindultak ők is, sorra nyerik az érmeket, (7-2-5) mára lehagyták az északi szomszédokat. A férfi kézi csapatuk kikapott tőlünk, viszont az egyik aranyérmes cselgáncs versenyzőjük, egy magyart is legyőzve jutott a dobogó legmagasabb fokára. A női íjász csapatuk nyert, és egyéniben is koreai hölgy nyakába akasztották az aranyérmet.  A szomorú végű egyéni vívóverseny után jó is történt a vívócsarnokban. Női csapatuk nyert egy bronzérmet, és egy női egyéni  versenyzőjük is szerzett aranyérmet.
Egy újabb botrányban érdekeltek koreai sportolók. Nem igazán értem az ilyen viselkedést, rájuk senki nem lesz büszke a hazájukban. 
Az egyik hivatalos koreai szurkolói dal mostantól nem nekik szól.
Psy, Korea

Holnap kezdődnek az atlétikai versenyek, már várom. Igaz egyik kedvencem, Blanka Vlasic sajnos nem indul sérülés miatt. Ott lesz azonban Jelena Iszinbajeva a rúdugrás királynője, neki szurkolok majd. 
Remélem a vízilabdás fiúknak jobban megy majd ezután, és a többi sportolónk is a legjobbját tudja majd nyújtani.
Hajrá magyarok!
Fotó:nemzetisport.hu