2013. január 20., vasárnap

Flower Boy Next Door - sorozatajánló


dél-koreai romantikus komédia, 16 részben a tvN csatornán, 2013. január 7. és február 26. között, hétfőn-kedden
Főszereplők:
Go Dok-mi szerepében, Park Shin-hye
Enrique Geum szerepében, Yoon Shi-yoon
Oh Jin-rok szerepében, Kim Ji-hoon
Cha Do-hwi szerepében, Park Soo-jin
Romantikus történetünk főszereplője Go Dok-mi egy furcsa lány. Három éve lakik egy kissé lepukkant lakótelepi lakásban. Elég komolyan veszi a spórolást. Minden elektromos készülék zsinórját kihúzza, ha nem használja. A fűtéssel is úgy van, hogy a kevesebb, a jobb. Így otthon egész nap nagykabátban ücsörög, éjszaka pedig hálózsákba burkolódzva alszik el a lakás különböző pontjain. A lakása az egyetlen biztos pont az életében. Nem szeret emberek közé menni, csak a legvégső esetben megy vásárolni is. A közösségi feladatok sem az erősségei. A szomszédos építkezés ellen tartott lakóközösségi demonstrációra is csak félénken megy el. Mégis mi, vagy ki forgathatja fel főhősnőnk látszólag nyugodt életét?


Minden reggel egy dobozos tejet hoznak neki, amihez mindig kap egy pár biztató sort és egy rajzot is. Csak azt nem tudja Dok-mi, hogy az üzenet a szomszédjától, a képregényeket rajzoló Oh Jin-rok -tól kapja. A férfi egy barátjával, Dong-hoon-nal (Go Kyung-pyo) lakik a szomszédban. Jin-rok, Dok-mi beköltözése óta gyengéd érzéseket táplál a lány iránt. Természetesen a lány erről mit sem tud, hisz alig találkoznak. A két férfi abból próbál megélni, hogy interneten megjelenő képregényeket rajzolnak. Nehezen élnek, nem könnyű  új, menő történetet kitalálni, amit más még nem írt meg. Egy nap aztán jön a nagy ötlet! Egy képregény a szomszéd virágfiúról és a mellette lakó lány szerelméről! Újszerű, igaz? A lényeg az, hogy berendelik tőlük az első részt. Már csak meg kell rajzolniuk a sztorit. 
Ebben az időben érkezik vissza Szöulba Enrique Geum. A virágfiúk egyik legszebbje hosszabb ideig Spanyolországban élt. Koreában is nagyon ismert személy. Fiatal kora ellenére nagyon sikeres. Számítógépes animációkkal, játékokkal foglakozik. Világcégek is mind őt akarják. A rajongói minden lépéséről beszámolnak a közösségi oldalakon. Árnyékként követik a srácot mindenhová amióta betette a lábát az országba. A képregényrajzoló fiúk számára sem ismeretlen a srác.
Enrique számára mindez nem fontos. Ő csak az első szerelmét, Kim Yoon-hye -t (Woo-ri) szeretné látni. Yoon-hye szép és nagyon fiatal. Természetesen másba szerelmes. Méghozzá Enrique unokabátyjába, Han Tae-joon-ba (Kim Jung-san). Tae-joon orvos, és egy  környékbeli kórházban dolgozik. A férfi szívtipró kinézetű, okos és jól keres. Minden nő álma. Dok-mi is ezek közé a hölgyek közé tartozik. Egy nap meglátta a férfit egy parkban. Szerelem volt első látásra. Szomorúan ment haza, hiszen azt gondolta, soha többé nem látja majd őt. Legnagyobb meglepetésére amikor egy nap átnézett a szomszédos épületre, akkor a szemközti lakásban a férfit pillantotta meg. Azóta "együtt élnek". Reggel a lány lesi amint a Tae-joon reggelit készít, fut a futópadon vagy éppen takarít. Semmit nem tud róla, de közben meg nagyon sokat. Egy nap aztán a doki kutyájával baleset történik, amit csak a lány lát meg. A férfi után ered, de nem éri utol. Még a rendőrséget is felhívja. Aggodalmában átmerészkedik Tae-joon lakásához. Itt találkozik az éppen hazaérő Enrique-vel. A lány menekülőt fúj.
Dok-mi egy szerencsétlen lány. Nem hiába él úgy, ahogy. A középiskolában a társai zaklatták. A főkolompos mindebben Cha Do-hwi volt. A nő tényleg utálni való. Egy divatos cicababa, aki most valamilyen okból megkereste a rég látott volt osztálytársnőjét. Évekkel ezelőtt történt egy törés Dok-mi életében, és biztos közrejátszott ebben ez a nő is.  Do-hwi a volt osztálytársnője utáni keresés közben látja meg Oh Jin-rok -ot. Rögtön rástartol a pasira, és megpróbálja felhívni magára a figyelmet. Egy nap még a férfi lakására is felmegy. (A legfőbb bajok okozója ez a nő lesz a történetben, az már látszik.)
Enrique és a szomszéd lány újabb találkozása hamar eljön. Dok-mi ugyanis lebukik a fiú előtt, mikor szokás szerint reggel a szemközti lakást figyeli. Kisebb balhé után a dolgok megoldódnak. A fiú végig ahjummának szólítja a lányt. Elkönyvelte magában így, és nem is nagyon érdekli, hogy valójában egyidősek. Egy nap a bajba került Dok-mi végül egy számára ismerős lakásban ébred. Körbenéz, és látja a jól ismert környezetet, de ez nem a saját kis vára. Tae-joon lakásában van. Enrique vitte oda. Ha már így alakult, akkor összeismerteti a két idegent. A fiú meghívja, hogy vacsorázzanak együtt, hiszen  Yoon-hee is hivatalos a vacsorára. Nem akar egyedül maradni. Az asztaltársaság nem túl vidám. A két lány szíve egyaránt a jóképű Tae-joon-ért van oda. Enrique szomorúan nézi a szerelmét, míg bátyja haragszik Yoon-hee-ra. Végül többek számára szomorúan ér véget a nap. Enrique mindenesetre eléri Dok-mi-nál, hogy másnapra egy kirándulást beszéljenek meg. A lány nem akar menni, hazugsággal próbálja elérni, hogy ne kelljen a fiúval töltenie a napot. Végül úgy alakul, hogy a tengerparton töltik a délutánt és mivel a fiú egy kissé felönt a garatra, estére is maradnak. Egy idős néni ad nekik szállást, aki megjegyzést tesz a környéken ólálkodó szellemekre. Így mikor a lámpa rendetlenkedni kezd, a lány megijed. A hangos sikoltozásra a fiú beront a szobába, és leteperi a lányt a nagy lendülettől! Itt lesz vége a negyedik résznek..

Korábban azt mondtam, hogy nem hoz lázba különösebben a történet, de végül mégis belenéztem. Be kell valljam, nem tetszik Go Dok-mi figurája. Az első rész után a feladást fontolgattam, de aztán nagyon gyorsan eltelt a négy rész. Szóval nagyon szánni való, nem sok élet van benne. Annyi derült ki róla, hogy zaklatták az iskolában és néhány éve történt valami incidens, azóta lehet ennyire zárkózott. Szóval aki az életvidám női karaktereket szereti annak csalódást okozhat a sorozat. Legalább is az eddig mutatottak alapján. Aki viszont a virágfiúkért van oda, annak nem kell csalódnia. Enrique tényleg a legszebbek egyike, rápillantva néha elbizonytalanodtam, hogy most fiú-e vagy lány? Van a történetben még egy japán fiú is, Watanabe Ryu (Mizuta Kouki), aki szakács. Most költözött be a házba és nem nagyon beszél koreaiul. Oh Jin-rok és haverja egy kicsit idősebbek. Jin-rok -nak titka is van. Valamilyen okból megváltoztatta a nevét. Biztos kiderül majd a sorozat végére, miért is tette. Egy kis szerepben az első részben feltűnik Lee Jong-hyuk (Gentleman's dignity) is.
Nem mondom, hogy izgatottan várom a hétfő estéket az újabb rész reményében. Nem rossz a sorozat, vannak benne megválaszolásra váró kérdések. A szerelmi háromszög pedig ugye garantált ! Van akit már most lehet utálni, és a fiúk közül meg olyan, akit imádni. Komédia létére én még nem nevettem egyetlen egyszer sem egy jót rajta. Talán Do-hwi próbálkozásain lehetett mosolyogni, de ennyi. Egyenlőre félre teszem, szűkös időkben még jól jöhet.
Egy hosszabb ajánló, lényegében mindazzal, amit fentebb leírtam.

A zenékre nincs panaszom, hiszen a J Rabbit is énekel egy számot: Talkin' bout love


Míg a másik, már kiadott dal: Ready Merry Go!  a  Romantic Punch-tól


Aki a sorozat mellett dönt, annak jó szórakozást!
[szerk.] Időközben találtam hozzá magyar feliratot egyet a d addicts-on, és egy másik változatot pedig  ITT.



4 megjegyzés:

  1. Én nézem, és egész jól elvagyok vele, bár azt nem állítanám, hogy a filmművészet remeke :-)Majd kiderül, hogy kihoznak-e valami értelmeset a történetből. Viszont örülök, hogy Kim Ji Hoon-t ismét láthatom egy sorozatban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, én sem vagyok teljesen meggyőzve. Minimaratonként nézem, négy részt egyszerre! Minden pasi ismeretlen számomra a portás bácsit leszámítva, így új kedvencet keresek köztük. Egyenlőre Tae-joon párti vagyok, persze, hogy neki van a legkisebb szerepe a történetben :-)!

      Törlés
  2. hol lehet megnézni?köszi

    VálaszTörlés
  3. A youtube-on nem túl jó minőségben megtalálható. Más online lehetőséget én nem tudok. viki.com-on nem elérhető. Marad a letöltés esetleg.

    VálaszTörlés