2013. január 6., vasárnap

Fortune Salon, avagy egy jósnő férjet keres -Filmajánló

Az idei év első bejegyzése egy filmajánló. Aki látott már néhány koreai sorozatot és filmet, az tudhatja, hogy Dél-Koreában a mai napig nagy tisztelet övezi a sámánokat, jósnőket. Sokan hisznek abban -ugyanúgy, mint bárhol másutt a világban-, hogy a sorsuk előre meg van írva. A fontos döntések előtt tudni szeretnék, mi vár rájuk. Ezért gyakran keresnek fel sámánokat, jósnőket. Ez a film ebbe, az elvarázsolt világba vezeti el a nézőt, humoros formában.
Fortune Salon (2009)
eredeti cím:Cheongdam Fortune Teller, dél-koreai romantikus vígjáték
Főszereplők:
Tae-rang a jósnő szerepében, Park Ye-jin (I love Italy)
Seung-won a volt zsoké szerepében, Lim Chang-jung (Shoutgun love)
Ho-jun, a nő korábbi titkos szerelme szerepében, Lee Joon-hyuk (The Equator Man)
Tae-rang egy ismert jósnő. Szöul trendi Cheongdam negyedében dolgozik egy szalonban. Munkatársai, a kártyavetésben profi Ji-hye (Seo Young-hee) és a sámán Byeong-su (Kim Hee-won). Az ismert színésznő Hyun Young-tól (aki saját magát alakítja) kezdve, a kétségbeesett szerelmesekig sokan megfordulnak a szalonban.

Tae-rang, bármennyire is jó, abban amit csinál, azt még Ő maga sem tudja, hogy a jövendőbeli férje ki lesz. A megismerkedésük végső dátuma azonban vészesen közeleg. A 28. születésnapja előtt meg kell ismernie a férfit, aki 1978. május 16-án, éjjel 11 órakor született. Mindezt már gyerekkorában megjósolta neki a szintén szakmabeli édesanyja. Az eddigi udvarlóinak azonban sosem volt szerencséjük. Mindig valami baleset érte őket, vagy egyszerűen csak megfutamodtak, mikor megtudták, milyen családból is származik a lány. Nem tartottak ki sokáig a szép nő mellett.
A sors úgy hozza, hogy egy napon a nő elüti az autója elé keveredő Seung-won -t. A baleset részese lesz még Ho-jun is. Úgy tűnik, hogy a baj ellenére talán mégiscsak szerencsés lesz Tae-rang számára ez a nap. A biztosítási papírokból kiderül, hogy az elütött férfi születési dátuma, a számára megjósolt jövendőbeliével egyező. Igen ám, de se nem jóképű, se nem túl művelt szegény Seung-won. Az anyagiakat már ne is említsük! Vele szemben pedig ott a most felbukkant régi szerelem, Ho-jun. A pasi gazdag és jóképű, pont az ellentéte a másiknak. Mi történik ezek után? Tae-rang megkéri Seung-wont, hogy randizzanak. Szeretné tudni, mennyire illenek össze. Tényleg ez a férfi lenne az ő végzete? Közben persze a jóképű Ho-junról sem szeretne lemaradni, így vele is elmegy moziba, sportmeccsre. A randik során végül kiderül, hogy melyik pasi lesz az igazi. Jobban megismerve a férjjelölteket megtudja, milyen is az igazi énjük. Ki lesz az, aki végül egy életre Tae-rang társa lesz? Esetleg talál egy harmadik vagy akárhányadik jelöltet az "Az Én Végzetem" pozícióra. Kellemes másfél órás kikapcsolódást ígérő film. Néhol szerintem kissé túlzásokba estek az alkotók, de azért aranyos film.
Egy kis előzetes:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése