2012. augusztus 8., szerda

Éremgyűjtés

Szerencsére a magyar sportolók továbbra is jól szerepelnek az olimpián. Aranyos hétvége volt, két Krisztián is aranyérmet nyert. Izgalmas volt mindkét verseny, gratula a fiúknak! Bronzérmet nyert Módos Péter birkózásban.  Lőrincz Tamás pont egy dél-koreai versenyzőtől kapott ki a döntőben és lett ezüstérmes a 66kg-os súlycsoportban, szintén birkózásban. Sidi Péter lövészetben hatodik helyen végzett, ebben a versenyben is dél-koreai versenyző végzett az élen. Az egyéni sportokban nem tudják a sportolóink legyőzni az ázsiaiakat, viszont a kézilabdában megvertük őket a csoportkörben.

Ma aztán igazi dráma volt a kézilabda helyszínen. Kétszeri!! hosszabbítás után sikerült legyőznie az addigra már  nagyon fáradt magyar csapatnak Izlandot. A következő ellenfél is Skandináviából érkezik. Hajrá fiúk, most már kiszurkoljuk a döntőt is! 
Délelőtt más izgalmakban is volt része a magyar sportolókat biztatóknak. Az evezőspályán megkezdődtek a kajak-kenu döntők. Vajda Attila nem tudta megvédeni a címét, végül hatodik lett a futamában. A pontszerzés is szép dolog! Utána két izgalmas döntőben először a Dombi, Kökény páros szerzett aranyérmet. Utána pedig megszületett az idei olimpia első női magyar aranyérme. Eddig csak a férfiaknak jutott, de most a lányok is megmutatták! A rádióban hallottam csak élőben de azóta már láttam is, jó verseny volt, remélem a többi női egység is hoz még haza érmeket. A magyar csapat mérlege 6-2-3.
Akkor essék szó Dél-Koreáról is. Jól állnak, 12-6-6 a mérlegük. Nyertek aranyat a torna versenyen ugrásban, mint korábban írtam lövészetben is. Végül a női párbajtőr csapatuk ezüstérmet szerzett. Asztaliteniszben a férfi csapatuk Kína mögött a második helyen végzett. Fociban a bronzéremért játszanak majd, szerepelnek versenyzőik taekwondo -ban, a női röplabda csapatuk is versenyben van még.
Az atlétikai versenyeken Jelena Iszinbajeva kissé csalódást okozva lett bronzérmes. Nem is az a baj, hogy harmadik helyen végzett, inkább az, hogy milyen gyengén szerepeltek a versenyzők. Sok rontott próbálkozás volt. A férfi magasugrásban egy orosz versenyző Ivan Ukhov nyert. Róla érdemes tudni, hogy nem veti meg a jófajta italokat akár verseny közben sem. Van is róla egy videó, nem tudom, hogy ezen sírni kéne vagy nevetni. A lényeg az, hogy azóta összeszedte magát, és most Londonban aranyérmet nyert.
Az GB Team tagjai is nagyon jól szerepelnek, az elején lassan indultak be, de mostanra 22-13-13 az éremgyűjteményük. Andy Murray-nek végre sikerült nyernie Wimbledonban, a pályakerékpáros versenyeken is sok aranyat gyűjtöttek. A torna versenyeken Berki Krisztián két brit versenyző előtt végzett. Triatlonban egy testvérpár nyerte az arany és a bronzérmet.
Végül pedig egy rossz hír: A férfi vízilabda válogatott kikapott az olaszoktól, így nem játszhatnak már éremért. Az 5-8. helyért ugranak majd medencébe a fiúk legközelebb. Ezzel egy nagy sikersorozatnak lett vége. Sajnálom:(