2013. december 27., péntek

Man from the stars - sorozatajánló

foto:koreandrama.org

Man from the stars/You who came from the stars/My love from the stars
20 részes dél-koreai fantasztikus, komédia sorozat. Vetítik: 2013. december 18.- 2014. február 20., az SBS csatornán szerdán és csütörtökön.
Főszereplők:
Jeon Ji-hyun, Chun Song-ji a butácska színésznő szerepében
Kim Soo-hyun, Do Min-joon, az időutazó főhős 
Yoo In-na, Yoo Se-mi, az örök mellékszereplő színésznő, szerelmes Hwi-kyungba
Park Hae-jin, Lee Hwi-kyung egy vállalat második számú örököse, Song-ji mindig kikosarazott udvarlója
Kim Chang-wan, Jang Young-mok az ügyvéd szerepében. Min-joon egyetlen barátja, titkának ismerője

A forgatókönyvírók az egyszerű időutazós történetet most megbonyolították azzal, hogy ebben a sorozatban a főhős egyenesen egy távoli bolygóról pottyant a Földre. Az 1600-as években a Joseon éra idején érkezik az űrből, egy a Földhöz hasonlatos bolygóról Min-joon. Első találkozása egy földi lénnyel egy veszélyes helyzetben történik. Éppen a biztos haláltól ment meg egy, a fiatal kora ellenére már özvegy lányt. A férfi nem beszéli a nyelvet és az emberek számára különösen kommunikál. A kislány lesz a bizalmasa. Mint később kiderül a lány egy gonosz terv részesévé vált. A szülei számára is felesleges immár. A család jó hírének megőrzése érdekében szeretnék, ha nem látnák többé az élők sorában...

A szomorú sorsú lánnyal ellentétesen Min-joon a jelenben -ugyanúgy, mint a múltban- is elég jó bőrben van. Hála annak a különös tulajdonságának, hogy a 400 év alatt -mióta a Földön él-, nem öregedett egy percet sem. Része volt Korea történelmének, az egykori kártyapartnerei már idős bácsikák és a barátja Young-mok, az ügyvéd is megöregedett már mellette. 
Egy nap, felcsillan a remény a csillagközi utazó előtt, hogy hazatérhet az övéihez. Három hónap múlva egy üstökös közelíti meg a Földet. Abban reménykedik Min-joon, hogy azzal hazajuthat.
A férfi különös tulajdonságokkal bír. Nem elég, hogy nem öregszik, a hallása sem átlagos. Képes megállítani az időt. A tárgyak mozgatása a gondolat erejét felhasználva sem okoz neki problémát. Megérzi azt, ha valaki veszélybe kerül. Érdekes módon ugyanúgy mint a múltban, a jelenben is egy lány áll ennek a képességének a központjában. A két lány pedig egymás hasonmása, vagy ha akarjuk reinkarnációja. 12 évvel ezelőtt karácsonykor megmenti Song-jit. A színésznő pedig azóta is várja, hogy újra felbukkanjon a titkokzatos megmentője. Nem is sejtik, hogy milyen közel kerültek egymáshoz valójában. Hiszen egymás szomszédai lettek, mióta a nő a szomszéd lakásba költözött...
A történet, annak ellenére, hogy komédia az első néhány rész után némi túlzással kriminek nevezhető. Nagyon nem kell megijedni, mindössze Hwi-kyung gonosz bátyja Jae-kyung (Shin Sung-rok) tünteti el az útból a számára kellemetlenné váló embereket. Az ő ármánykodása hamarosan eléri Song-yit is, nagyon úgy fest a helyzet.
Az első bevezető részek után elég biztatónak tűnik a sorozat. Van benne humor, titkok, bűntény és a szerelem is lassan majd kibontakozik a főszereplők között. Kim Soo-hyun rajongói biztosan nem hagyják ki és a szép színésznők hódolóinak sem okozhat csalódást a sorozat. Nézhető a viki.com-on, ott készül hozzá magyar felirat is!
Az első dal a sorozat kísérőzenéiből:
Lyn, My destiny













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése