2012. november 27., kedd

Super Rookie kétszer - Sorozatajánló Eric Moonnal

Super Rookie Ranger/ Korea Secret Agency (2006)

2006-ban vetítették ezt a sorozatot, így már lassan réginek, klasszikusnak számít. Néha csodálkozom, hogy milyen gyorsan átalakul a világ. Hogyan öltözködtek, milyen autókat, telefonokat használtak akkor az emberek, és hol tartunk most. Valamiben nagy a változás, és vannak dolgok melyek az évek múlásával is ugyanolyanok maradnak. Jól megfigyelhető ebben a sorozatban is, pedig még 10 év sem telt el, mióta készült. Szeretek ilyen pár évvel ezelőtti sorozatokat nézni, és rácsodálkozni, hogy mennyire átalakult valaki az évek során. 
Na, de  ennyi bevezető után jöjjön a lényeg! Már ott gondban voltam, hogy melyik címét is válasszam az ajánlóhoz, hiszen elég sok egyéb címen is fut a sorozat. Én először Super Rookie Ranger-ként hallottam róla és Eric másik sorozata miatt is választottam végül a Rookie-t.

Dél-koreai romantikus, akció vígjáték sorozat
Részek száma: 16
Vetítették: 2006. szeptember 6. és november 2. között
Csatorna: SBS
Alternatív címek: Korea Secret Agency, Invincible parachute agent , Master of string pulling
Főszereplők:
Eric Moon/Moon Jung-hyuk , mint Choi Kang aki  naplopóból válik  titkos ügynökké
Han Ji-min, mint Kong Joo-yeon titkos ügynök, Kang volt iskolatársa
Yoon Ji-min, mint  Alice/ Jung Yoon-hee ipari kém/gazdag örökösnő
Shin Sung-woo, mint Kang Eun-hyuk titkos ügynök, Yoon-hee volt szerelme


Főhősünk Choi Kang, a szüleivel és az öccsével Seon-nal (Choi Jung-won) él együtt. Az iskolái elvégzése után nem ment főiskolára, inkább alkalmi  munkákból és különféle szerencsejátékokból tartotta el magát. Ő a család fekete báránya.
Az öccse pont az ellentéte: jó munkát talált az LK nevű cégnél. Szorgalmasan dolgozik, nincs vele gond. Kang ad magának egy utolsó esélyt, hogy jó útra térjen. Elmegy egy állásinterjúra az LK-hez. Ott azonban hamar kiderül, nincs sok esélye a jómódú családból jövő, magasan iskolázott többi jelölttel szemben. A sikertelen állásinterjú után találkozik egy volt osztálytársával. A nő munkát is ad neki rögtön, matracokat kéne árulnia. Természetesen ez nem Choi Kang álmai netovábbja. Másnap azonban rátalál a szerencse a fiúra. Az utcán megmenti egy idős hölgy életét, akit éppen Korea első emberének az autója elé lép ki. A fiú nem kér a rivaldafényből, nyilvános kitüntetésből, mert kiderülne, nem is volt olyan bátor az adott helyzetben! Helyette munkát kap, nem is akárhol, a Koreai Titkos Ügynökségben. Így kezdődik meg a kaland, mely rengeteg félreértésen alapul. Senki nem tudja ki a fiú, honnan jött, csak azt tudják nagy a hátszele! Főnöke,Yang ügynök (Ahn Kil-kang) vicces figura. Nem szereti a munkatársait, és nem mindig van képben, hogy éppen mi történik.
Joo-yeon egy bárban hoszteszként is dolgozik. Ez a beépített ügynöki munkája. Sok év után itt  találkoznak újra  Kang-gal. A fiúnak nagy szomorúság így  látnia a lányt, hisz egykor az iskola legjobbja volt, nem érti, hogy juthatott idáig. Csalódik Joo-yeon -ban. (Ekkor még nem tudja, hogy hamarosan együtt fognak majd dolgozni az Ügynökségnél). Eleinte nem valami baráti a kapcsolatuk, noha a középiskolában még plátói szerelem is volt közöttük.
Az Ügynökség legjobb embere Kang Eun-hyuk. A férfi, miután meghalt a menyasszonya, visszavonult és egy farmon élt. Innen hívja őt vissza a főnöke, mert ismét felbukkant Alice, az ipari kém. Nem tudják ki is ő valójában, csak annyit tudnak, hogy veszélyes. Eun-hyuk pedig őt okolja a szerelme haláláért.
Megkezdődik a nyomozást. Valakik az LK -től akarnak céges titkokat eladni a fekete piacon. Choi Kang persze a tudtán kívül már elejétől benne van az ügyben. Felkelti Alice/Yoon-hee érdeklődését. A nő mindent bevet, hogy megszerezze amit akar. A sorozatos félreértéseknek köszönhetően Kang válik a főszereplőjévé az egész ügynek. A saját józan eszének és a barátai (értsd: kisstílű gengszterek) segítségének köszönhetően jól halad a nyomozással.
A szerelmi szál sem maradhat el természetesen. Ott van legelőször is Eun-hyuk és Yoon-hee. Régen egy pár voltak, de szakítottak és a férfi talált is magának mást, a néhai menyasszonya személyében. A nő még nem feledte a férfit, szeretné is újrakezdeni, de ez az adott helyzetben elég abszurdnak tűnik. A múlt titkai ezt nem engedik nekik.

Alice hű társa, szolgálja Ono, egy japán férfi, aki titokban talán szerelmes belé, így nem mindig nézi jó szemmel a nő körül felbukkanó újabb pasikat. Amikor ugyanis Alice látja, hogy Kangnál nem járhat sikerrel, akkor egy látszólag könnyű célpontot szemel ki magának. A férfi testvérét, Seont. A fiú teljesen ártatlan, tiszta szerelemmel tekint a nőre, így aztán mégsem olyan egyszerű elcsábítania őt.
Kang és Joo-yeon állandó civakodása lassan átalakul szerelemmé. A fiúnak nehéz a dolga, hisz vetélytársa nem más, mint Eun-hyuk, akiért a lány titokban rajong. Kang azonban apró kis trükkökkel eléri, hogy elbizonytalanítsa a lányt. (Jól működik a kémia a két szereplő között.)
A történet végén persze van egy kis dráma, leszámolás a gonoszokkal, de minden jó, ha a vége jó alapon pozitív kicsengése van a történetnek. 
A sorozat készítői nem egy vérbeli kémtörténettel álltak elő, melyben ilyen-olyan szuper kütyük, vérprofi titkos ügynökök a főszereplők. Inkább kicsit lazára vették a sztorit, így a vicces jelenetek vidám perceket okoznak a nézőknek. Kang anyukája, és a gengszter haverjai mulatságos figurák.
Szóval nem kell IRIS szintű sztorira számítani, inkább egy könnyűre vett kém sztorit kapunk. Eric és Han Ji-min párosa jól összeillenek. Nekem jobban bejön az ilyen szerep a színésznőtől, mint a visszafogott karakterek, akiket mondjuk egy történelmi drámában kell eljátszania. A Korea Secret Agency elrontott jeleneteiből is kiderül, jól szórakoztak a készítők, vidám hangulatban teltek a forgatás napjai. Ajánlom mindenkinek a sorozatot. Vicces volt!
Az elrontott jelenetek kedvcsinálónak, nincs benne nagy spoiler.

A SRR előtti évben készült hasonló karakterrel  Ericnek egy másik sorozata is. A Super Rookie. Abban egy olyan fiút alakít, aki csak a kártyának, a verekedésnek és a képregényeknek él. Nagyon link alak, de a lelke mélyén azért jó fiú.
Ebben a sorozatban is az LK  nevű cég a történet központi színtere. Főhősünk itt próbál szerencsét,hogy munkát találjon. És láss csodát! Bekerül a vállalathoz. (Kell hozzá, hogy a vadiúj számítógépes rendszer kicsit megbolonduljon.) Ezek után mit kezd a nagy lehetőséggel? Elpazarolja, vagy él vele?
A szerelem ebből a doramaból sem hiányozhat. Kicsit bonyolultabb a helyzet, mint a SRR-ben. Han Ga-in (Bad Guy) által játszott lány a vállalatnál dolgozik, és éppen most szakított vele az Oh Ji-ho (Chuno) által alakított barátja. Ebbe a szituációba csöppen bele Eric karaktere. A két férfi ismeri egymást, és nincsenek éppen baráti viszonyban.  Van még egy nő, akit Lee So-yeon (Time Slip Dr. Jin) formál meg. Őérte hagyták el szegény Han Ga-in -t. A történetben felbukkannak még gengszterek is, úgyhogy a verekedés is garantált. Vannak színészek, akik mindkét sorozatban feltűnnek. Így nem csak Eric Moon az azonos pont a két doramaban.
Eric rajongók gondolom látták már mindkét sorozatot. Hamarosan én is belekezdek ez utóbbiba is.
Egy szép szerelmes szám a sorozatból. Choi Jin-young előadásában 부족한 사랑 ( Mi-ok theme)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése