2012. március 13., kedd

History of the Salaryman - Sorozatismertető


Melodráma, komédia
Epizódok száma:22
Sugározta:SBS, Dél-Korea
Időpont: 2012.január 2. és március 13. között
Főszereplők:
Lee Bum-soo,  Yoo Bang
Jung Ryu-won,  Baek Yeo-chi 
Jung Gyu-woon, Choi Hang-woo
Hong Soo-hyun, Cha Woo-hee
Az üzleti élet világába kapunk betekintést a sorozat által. Nem kell azonban megijedni, mert az alkotók gondoskodnak arról, hogy a szereplők és a szituációk viccesek is legyenek. A sorozat első jeleneteiben azonban egy krimibe csöppen a néző. Egy viharos éjszaka, a történet főhőse Yoo Bang lép be egy házba, ahol egy karosszékben egy halott férfi van. A szobában elbújva annak unokahúga, Baek Yeo-chi.
 A nagybácsi, Jin Ho-hae temetéséről mindkettőjüket már a rendőrség viszi el. Ekkor egy kicsit visszaugrunk az időben, és megtudjuk, mi történt 3 hónappal ezelőtt. Mi vezetett a férfi halálához, és ki is a valódi gyilkosa.  

Adott egy cég, a Chun ha Group, amely titkos kísérletben teszteli legújabb gyógyszer fejlesztésének eredményességét. A cég elnöke Jin Shi-hwang, fejébe vette, hogy megalkotja az örök fiatalság szérumát. A családja tagjai korán meghaltak, csak a fia Ho-hae, és a lányától született unokája Yeo-chi alkotják a famíliát. Az apa és fia céljai nem éppen azonosak, a fiú egyedül szeretné magáénak a céget, míg az elnök szeretné az unokáját is a cégnél látni. Az elnök úr különc unokája feltűnő jelenség, vörös haj, színes, furcsa ruhák, színesre lakkozott körmök, és nagyon csúnya beszéd jellemzi az elkényeztetett lányt. Élvezi az életet, de dolgozni nem akar. A cég megalakulásának 30 éves évfordulós partiján is maradandót alkot, a nagypapa kedvenc háziállata legnagyobb kárára.:)
A titkos teszt helyszínén találkozik először Yoo Bang, Choi Hang-woo és a csinos Cha Woo-hee. Mindenkinek más a célja, Yoo Bang  Jin Ho-hae megbízásából megy, Hang-woo kémkedni szeretne, Woo-hee pedig a kísérletet vezető cég alkalmazottja.Yoo Bang és Hang-woo szoba társak lesznek, együtt töltik a kísérlet napjait, aminek végén kiderül, hogy még nem tökéletes a csodaszer. Choi Hang-woo,akár egy igazi James Bond, betör a kísérleti laborba, hogy megpróbálja ellopni a gyógyszert. Az események azonban nem a várakozásának megfelelően alakulnak, és ebben nagy része van Yoo Bang-nak is. A történtek után egyértelmű, hogy a két férfi nem egy oldalon áll.Van azonban valaki, aki mégis összeköti őket, ő pedig Cha Woo-hee. A csinos nő mindkettejük szívét megdobogtatja.


Visszatérve a nyomozásra: a két gyanúsított megszökik és az utcán élnek napokig, míg sikerül bebizonyítaniuk ártatlanságukat. Jó lecke Yeo-chi számára ez a pár nap. Nagyapa visszafogadja a család fekete bárányát, a lány ezek után a cégnél dolgozik.
Időközben folyamatosan megy a harc a cégen belül, és mindenki minél magasabbra szeretne törni, bármi legyen is az ára. Choi Hang-woo is a Chun ha Group-nál kap pozíciót. Hang-woo igazi célja, a cég tönkretétele, és bosszú az édesapja haláláért. A cég elnökét hibáztatja, amiért az apja öngyilkos lett. Yoo Bang szintén a cég alkalmazottja. Jin Shi-hwang szeretné, ha az unokája minél hamarabb megtanulná az üzleti élet szabályait, és a cég vezetését, ezért a két férfira bízza a fiatal nőt.


Újabb és újabb konfliktusok, szabadalmi harc, gyárfoglalás jellemzik a cég életét. Az elnök úr egészsége megromlik, és az örökségért egy új szereplő is bejelentkezik. A hatalomra éhes elnöki titkárnő, Mo Gabi. A csáberejét kihasználva próbálja a körülötte lévő férfiakat manipulálni. Mindent magának akar, és a történet végére kissé megfárad szegény. Sajnálni persze nem kell!
 
A történet végén mindenki elnyeri jutalmát. Ki a szerelmet, ki a méltó büntetését.Van aki az örök fiatalságot?
A sorozat részeinek végén epilógus zárja a történetet. Külön kis csemege mindegyik. Nagyon viccesek, nem szabad kihagyni őket, részei a történetnek!
Jung Gyu-woon kedvelői nem csalódhatnak.A jó alakítás mellett, van pár félmeztelen jelenete a fiatalembernek. Ebben sorozatban elég komolyan vették a háton cipelés művészetét, néhányszor felvihette a lépcsőkön a pehelysúlyú Hong Soo-hyun-t. Idevaló fanvideó Hang-woo Woo-hee párosról. 

Jung Ryu-won tökéletesen hozta a dilis csajt. Azok a káromkodós jelenetek! A legnagyobb kedvenc Lee Bum-soo. Yoo Bang, a kisember nagy igazságérzettel. Nem riad vissza egy kis trükközéstől sem, hogy a nagyokat becsapja. Azért, hogy beteljesüljön az álma, mindent megtesz.


A sorozathoz tartozó zenék között található a minden rész végén felhangzó Bravo, melyet Leetuk (Super Junior) és Key (Shinee) adnak elő. A szerelmes számokat hölgyek jegyzik. Joo - I waited for you, és Jea- Because of you.
Kellemes időtöltés volt nézni a sorozatot. Koreában is jól teljesített, végül a a nézettségi verseny élmezőnyében fejezte be a Salaryman.
Leetuk és Key-Bravo



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése