2012. április 23., hétfő

Félidőben...A pop hercegeitől az egyenlítői emberig

A március közepén indult sorozatok a félidejükhöz érkeztek, múlt héten leadták a 10.részt mindhárom most futó nagy sorozatból. Nézzük, hogy is áll most a King 2 hearts, Rooftop Prince, Equator Man valamint a Strongest K-pop survival.
Kezdeném talán ez utóbbival. Kedves kis sorozat, semmi extrával. Először azt gondoltam, az első részek után, hogy nem nézem tovább, de ennek ellenére hétfőn, kedden nézem rendületlenül. A jóslataim nagyjából bejöttek. Most éppen ott tartunk, hogy a társai számára nyilvánvaló lett a lány valódi identitása. A nagyvilág azonban erről még mindig nem tud. Talán Woo-hyun időközben felbukkant ex-barátnője megteszi majd ezt a szívességet és elmondja mindenkinek, ki is valójában Seung-yeon! A többi szereplő behatóbb tanulmányozására nem fordítanak túl sokat a készítők. Voltak kisebb próbálkozások,de ez megint nem az a sorozat, ahol a mellékszereplőknek túl sok jutna. Az igazgató és a csapatfőnöknő (nem tudom mi lehetne a titulusára jó magyar szó) bimbózó szerelme is igen nyögvenyelős.
Kikerestem egy újabb dalt a sorozatból, íme:

MBLAQ-I already knew


A következő sorozat a Rooftop Prince. Én ezt kezdtem el nézni legutoljára, mostanra azonban már naprakész vagyok. Szóval csak röviden a történet. Egy Csoszun korban élő herceg Lee Gak
(Park Yoo-chun) egy nap elveszíti szerelmét. A nő gyilkosság áldozata lesz. A herceg, hogy kivizsgálhassa mi történt, maga mellé vesz három fiatalembert. Song Ma-bo (Lee Min-ho), Woo Yong-sul     (Jung Suk-won) és Do Chi-san (Choi Woo-shik) lesznek a társai, akikkel egy holdfényes éjszakán egyszer csak a jelenben találják magukat. Egy fiatal nő Park Ha (Han Ji-min), tetőtéri lakásában döbbennek rá, hogy egy új világba csöppentek. Megkezdődik a különös kaland, ahol a négy fura figura a nő segítségével sok vicces szituációban próbál beilleszkedni a modern szöuli életbe. A hercegünk hamarosan megtalálja az ő elhunyt párja reinkarnációját, aki nem más, mint Park Ha utálatos mostohatestvére/féltestvére Hong Se-na (Jung Yoo-mi). A csaj jól felépített hazugságaival éli világát, próbál minél jobb férjet kifogni magának. Park Ha-t gyerekkoruk óta utálja, és mindig keresztbe tesz neki. A gyűlölete tovább fokozódik, mikor tudomására jut, hogy a lány édesanyja igencsak tehetős. Ugyanakkor a két lány még nem tudja egymásról, hogy valójában féltestvérek, hisz Se-nát elhagyta az anyja, majd egy másik férfitól született Park Ha. Jó kis kavarás! Ráadásul gyerekkorukban egy ideig együtt éltek.Kíváncsi leszek, mit találtak ki, hogy jut a testvérek tudomására az igazság. Mi mindenre képes még Se-na a hatalomért, és hogyan dönt az anyjuk az örökségüket illetően?
 A pasik aranyosak, nekem Yong-sul  a kedvencem. Tetszik, ahogy odavan Park Ha-ért, így aztán van egy kis versengés és féltékenység közte és a Felség között.
A sorozatra előre tekintve: Mi lesz a múltból jött srácokkal, ha egyszer mégis csak vissza kell menniük? Egyáltalán, hogyan lehetséges mindez? Felismeri-e az igaz szerelmét Lee Gak, vagy egy ideált kergetve bedől Se-na ármánykodásainak? Mi lesz, ha kiderül Yong Tae-yong valódi kiléte?
A kilencedik, tizedik részekben felcsendülnek új dalok. Az After a long time férfi változata is elhangzik.


Jo Eun - After a long time

King 2 hearts a következő. Ez volt a kedvencem eleinte. A két főszereplő karaktere tetszik, szerintem jól is végzik a feladatukat a színészek. Mindössze a történettel van egy kis gondom. Az első részekben tényleg el lehetett nevetgélni a történeten. Ismerkednek egymással  a nem túl jó viszonyban álló ország katonái.Kisebb, nagyobb tréfákkal ugratják egymást. Lee Jae-ha hercegnek sikerül még az SNSD lányokat is bevetnie egy  tréfájához. A másik kigúnyolása, azonban majdnem végzetes konfliktushoz vezet. A felkészítő tábor befejeztével aztán a hercegnek egyre komolyabban kell vennie az életet. Fel kell nőnie, igen hamar, még ha nem is akar. Nősülnie kell, pedig nincs hozzá nagy kedve. A potenciális menyasszony jelöltek egyike természetesen Kim Hang-ah, az északi katonanő. Az országok érdekei is ezt kívánnák, így hát megpróbálják összehozni a fiatalokat. A baj mindössze csak az, hogy a kettejük házassága többről szól, minthogy két szerelmes összeköti a sorsát egy életre.(A nő csak az igaz szerelmet keresi, míg a herceg nem biztos az érzéseibe.) Ráadásul a közvélemény sincs oda a frigyért a lányt folyamatosan támadják. Miután a királyt egy Beatles lemezért elárulja a titkára, ezzel egy új helyzet teremtődik. Ismét bebizonyosodott, hogy aki a legközelebb áll hozzád, lehet, hogy az okozza a veszted!(A lelkesedésem a sorozat iránt itt egy kissé megtört. Elég egyszerű volt a királyhoz hozzáférkőzni és likvidálni szegényt. Ezt komolyan gondolták a forgatókönyv írói, de én nézőként már kevésbé) Az új helyzetben Hang-ah helye a családban és az országban megkérdőjeleződik. A fő gonosz John Mayer/Kim Bong-goo-nak is köszönhetően a lánynak azután vissza kell térnie északra. Ekkor azonban történik valami, ami talán Lee Jae-ha elvtárs érzéseit is végleg megváltoztatja és belátja, mégis csak kell neki az északi elvtársnő :) ?
K.Will - Love is crying, egy újabb dal a sorozatból

Akkor jöjjön az utolsó, amiből mostanra az első lett, legalábbis a koreai nézettségi adatok szerint, legutóbb már a három egy időben futó sorozat közül az Equator Man lett a legnézettebb.
Miután Jang-il elárulta a barátját és sorsára hagyta eltelt pár év és Sun-woo felébredt a kómából. A balesetének következményében azonban nem lát. Talán az egyik legnehezebb dolog, amit egy színésznek el kell játszania az, egy vak ember megformálása. Ebben Uhm Tae-woong zseniálisat alkot. Néha már szinte félelmetes is. Vannak jelenetek, mikor képes úgy nézni, mintha tényleg látna Sun-woo, és ezzel az őrületbe kergeti Jang-il-t. Állandó a feszültség a két férfi között, amit csak fokoz, hogy Han Ji-woon, nem viszonozza  Jang-il érzéseit.Ugyanakkor a nő a megtalált első szerelmét, Sun-woo-t mindenben támogatja. Ki is alakult egy szép kis szerelmi háromszög. A viszonzatlan szerelemből Soo-mi is kiveszi a részét, hiszen ő még mindig szereti Jang-il-t. A férfi ezt egy alkalommal ki is használja. Sun-woo minden lehetőséget kihasználva próbál rájönni, hogyan halhatott meg az apja, és Jang-il miért árulta el a barátságukat. Közben úgy érzi nem sodorhatja bajba a szeretett nőt, ezért inkább elutasítja őt. Végre megtalálja őt az igazi? apja, aki segít a fiúnak, hogy a sorsa jobbra forduljon. Szóval tovább folytatódik a feszültség, a harc, a múlt titkainak kiderítése.
JJ- For you 



Összegezve, a felsorolt sorozatok közül még nem tudom eldönteni melyik lesz igazán nagy kedvenc, viszont mind a négyben van valami ami fenntartja az érdeklődésemet. Kezd megváltozni némelyik színészről eddig kialakult véleményem. Lehet, mire befejeződnek a sorozatok lesz újabb kedvencem.