2012. április 9., hétfő

The Equator man - Sorozatajánló


Melodráma 20 részben, a KBS2 műsorán 2012. március 21. és május 24. között, szerdán és csütörtökön.
Főszereplők:
 Uhm Tae-woong (Kim Sun-woo szerepében)
 Lee Joon-hyuk (Lee Jang-il szerepében)
 Lee Bo-young (Han Ji-woon szerepében)
 Im Jung-eun ( Choi Soo-mi szerepében).
A történet kezdetén a kilencvenes évek végén járunk. Két középiskolás fiú Sun-woo (a fiatalkori alakítója Lee Hyun-woo) az iskola bajkeverője, és Jang-il (Lim Si-wan játssza nagyszerűen!) az iskola éltanulója egy osztályba járnak. Sun-woo kisegíti a verekedésben Jang-il-t, aki a cserében a tanulásban támogatja a másikat. A barátoknak hamarosan megváltozik az életük. 

Sun-woo apja megtudja, hogy halálos beteg. Elhatározza, hogy gondoskodik a fia jövőjéről. Szeretné megtalálni gyermekének igazi apját (a fiút 9 évesen hozta el egy árvaházból, nem a vér szerinti szülője). Ismerte az anyját, az édesapa kilétében azonban nem bizonyos. Ezért felkeresi Jin elnököt, akinek a fiú anyjával annak idején viszonya volt. Elmondja neki, hogy a nő gyermeket szült röviddel a halála előtt. Az elnök elutasítja a fiút, mondván a nő megcsalta őt, és biztos egy másik férfi a gyerek apja. Jin No-sik (Kim Young-chul) elnök és Kim Kyung-pil (Lee Dae-yun) találkozása Sun-woo születésnapjának előestéjén ezek után tragikusan végződik. A történteknek szemtanúja is lesz, Lee Yong-bae (Lee Won-jong), Jang-il apja! Jin elnök szörnyű tettét, neki kell elfednie, miután látta mi történt. A sors azonban úgy hozza, hogy Yong-bae cselekedetének is lesz egy szemtanúja, a helyi sámán Choi Kwang-chun (Lee Jae-yong). Másnap Sun-woo izgatottan készül az apjával előre megbeszélt szülinapi találkozóra. Azonban, az erdőben már csak az apja holttestét találja. 
A magára maradt Sun-woo megpróbálja kideríteni mi történt valójában.Több jel is arra utal, hogy nem lehetett öngyilkos. Az ügyésznek készülő Jang-il a támogatásáról biztosítja a barátját. A rendőrség azonban megszünteti a nyomozást.
Időközben Lee Yong-bae és Jin elnök egyezséget kötnek, hogy a gazdag férfi kitaníttatja a fiút, kifizeti a férfi adósságát, így a titkuk nem kerül majd nyilvánosságra. A fiút fel is veszik az egyetemre, kap egy szép lakást is. Az első iskolai szünetről hazaérve azzal fogadja az apja halálába miatt még mindig nyugtalan Sun-woo, hogy talált újabb bizonyítékokat, miszerint az apja mégsem lehetett öngyilkos. Megbeszélik, hogy együtt adnak be egy kérvényt. Előtte azonban még felkeresik Jin elnököt, akiről a fiú kiderítette, hogy korábbról ismerte az apját és legutoljára pont az ő háza közelében látták. Itt természetesen nem járnak sikerrel, hisz az elnök mindent tagad. Jang-il meglátogatja az elnöknél dolgozó apját, és egy beszélgetést kihallgatva tudomására jut az igazság, Kim Kyung-pil haláláról. Ezek után elhatározza, hogy nem hagyja, hogy a barátja beadja a kérvényt a nyomozás újrakezdéséhez. Másnap reggel Sun-woo hajthatatlan, ezért Jang-il mindkettejük életét megváltoztató lépésre szánja magát. Leüti,majd a tengerbe veti Sun-woo-t.  Barátját sorsára hagyva Jang-il azonnal Szöulba siet. Napokkal később Sun-woo előkerül a tengerparton. Kómában van, így ápolják évekig egy kórházban, majd egy nap felébred. (ekkor már UTW alakítja) Jang-il is tudomást szerez barátja állapotának javulásáról. A kórházban szembesül a férfi állapotával. Sun-woo a  balesetének következtében ugyanis nem lát, mindemellett emlékezetkiesése is van. 
Hogyan folytatódik mindezek után ez a már első részekben is jól megalapozott igazi melodráma? Kíváncsi vagyok rá. Bosszú, könyörület,megbocsájtás és természetesen szerelem. Mert a két női karakter is igen érdekes. Soo-mi (a fiatalkori szerepben Park Se-young)a tehetséges festőlány, akit sámán apja nevelt fel. Apja foglalkozása miatt a lánynak boldogtalan gyerekkora volt. Hiába találta Jang-il szimpatikusnak őt, rögtön lemondott róla, mikor megtudta ki is az apja. Soo-mi mindezek után is szerelmes volt a fiúba. Vajon felnőve mit érez Jang-il iránt, tudván azt, hogyan halt meg Sun-woo apja? Han Ji-woon,(fiatalkori szerepben Kyung Soo-jin) a másik lány -akibe Jang-il szerelmes-, miután apja vállalatát Jin elnök tönkre tette, szegényen kellett felnőnie. A lány kedves emléket őriz ugyanakkor Sun-woo-ról. Egy nem mindennapi találkozás volt kettejüké. Még egymás nevét sem kérdezték meg.
Egy kis előzetes:

Hogyan alakul Sun-woo és Jang-il sorsa? Kiderülnek a múlt titkai? Tényleg Jin elnök Sun-woo apja, vagy Moon Tae-joo (Jung Ho-bin)? Megbocsájthatók-e a múlt bűnei? Sok kérdés, amit még meg kell válaszolniuk a sorozat készítőinek.
Az első dal a filmzenei albumról: Yim Jae Bum - Threads of Fate / Strings of Fate [szerk.] videó sajnos nincs mert mindig eltávolítják:-)
Az Equator man, a Women of the Sun című dráma férfi verziója.
Hivatalos oldal