2016. március 15., kedd

Neighborhood Hero - Sorozatkritika

Neighborhood Hero - A környék hőse (2016)

fotó:hancinema

Dél-koreai akció sorozat, vetítik: 2016.01.26.- OCN csatornán, szombat - vasárnap
Főszereplők:
Park Shi-hoo - Baek Si-yoon a bukott titkos ügynök, az "Árnyék"
Jo Seong-ha - Im Tae-ho, rendőrfelügyelő
Lee Soo-hyeok - Choi Chan-gyoo, "amatőr titkos ügynök" és "Árnyék 2.0"
Kwon Yu-ri - Bae Jeong-yeon, pincérnő, kezdő forgatókönyv író 

A történetről röviden: A Park Shi-hoo által megformált főhősünk egy rosszul sikerült titkos akció következményeként, 3 év börtön után újra szabad ember. A szabadulása után első útja az édesanyjához vezet, ahol az addig dugdosott fegyvereit, és pénz magához véve elindul, hogy bosszút álljon elvesztett munkatársáért. A normális életbe való visszatérés színhelyének kiszemel egy bárt. Az ivó idős tulajdonosa meglátja benne az ideális vevőt, így hamar főhősünk lesz az új tulaj. Spoiler következik:
Az új főhadiszállás azonban nem egy szokványos hely, ide ugyanis szinte csak leszerelt titkos ügynökök járnak iszogatni, ücsörögni. A környéket, ahol a bár is van, kinézte magának egy társaság, hogy itt egy új városrészt hozzon létre. Megannyi hiper-szuper felhőkarcolóval és társasházzal, üzletekkel. Baek Si-yoon feladata lesz megvédeni a környéket, a nagyon kisstílű bűnözőkkel szemben.
Nagyon röviden ennyi a történetről, és most jöjjön a kritika:
Először is, hozzátenném, hogy a 9. részig láttam a sorozatot, tehát a felét végigszenvedtem, van belátásom a történetbe. Röviden: Hmmmm, szörnyű. Valahogy nem értem, olyan kósza az egész sztori, teli van felesleges jelenetekkel, és nézőként kezdem elfelejteni, hogy akkor a sok rossz arc közül ki, milyen szinten áll. Vannak fiatal srácok, akik a nagyvadra hajtanak. Vannak a helyi rossz arcok, akiket megbízott a nagy hatalmú rossz fiú. Van, a volt titkos ügynök csávó, aki felbérel egy rendőrt!!??, hogy dolgozzon neki. A nagy hatalmú rossz fiú meg úgy osztogat hitelkártyákat a rendfőnöknek, mintha cukorkáról lenne szó! Olyan teljesen életszerűtlen a történet, hogy csak pislogok. Nézőként teljesen értelmetlennek tartom, hogy a rosszul sikerült akció legvéresebb jelenetét majdnem mindegyik részben felidézik! Miért? Teljesen felesleges! A dél-koreai sorozatok szokásos hibája itt is kísért: A fő maffiózónk Amerikában nőtt fel, ehhez képest egy párbeszédben sem képes megszólalni angolul, miközben a beszélgető partnere angolul társalog vele!!  Teli van a történet még hasonló teljesen életszerűtlen jelenetekkel. Értem én, hogy ez csak egy fikció, de azért lehetne jobb is.Nagyon gyenge a sztori, túlságosan elaprózott mellékszálak, értelmetlen halálok. Nem is értem, hogyan is bírtam eddig? Bíztam benne, hogy talán jobbra fordul, de már nem bízom benne. A környék hőse nálam elbukott.
Csak nagyon elvakult rajongóknak ajánlom, amúgy tiszta időpocsékolás.  Bocsi PSH rajongók, de úgy tűnik nem lesz fényes visszatérése a kedvenceteknek. 
Magyar feliratot találtok hozzá ITT: neighborhood-hero 



2 megjegyzés:

  1. Én már leiratkoztam az elvakult PSH rajongók listájáról, de azért még kitartok, leginkább azért, hogy lássam, végül is mi fog ebből a zagyvaságból kisülni. De az biztos, hogy gyenge lábakon áll a történet, minden egyes résszel egyre jobban fogy bennem a lendület és a kíváncsiság.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látom, mindketten egyformán úgy látjuk, hogy nem ez lesz az év sorozata. Talán legközelebb jobban választ PSH.

      Törlés