2012. december 27., csütörtök

Kedvenc dalok 2012

Így, év végén itt az ideje az összegzésnek. Elsőnek jöjjenek olyan dalok, melyeket idén sokat hallgattam és szeretem őket. A blogon már több olyan számot is ajánlottam, amelyik nem valamely sorozathoz kapcsolódik. Pop dalok, vagy k-indie dalok. Ez utóbbiak különösen közel állnak a szívemhez. Ezek az együttesek nem a táncolós vonalat képviselik. Ők olyan zenészek, akik akár több hangszeren is tudnak játszani. Sokszor gyerekkori ismerősökből összeálló együttesek. Az internetnek köszönhetően akár világszerte is szereznek rajongókat. Sokan közülük épp a youtube-ra feltöltött videóikkal, feldolgozás dalokkal lépnek ki az ismeretlenségből. Ilyen együttes a J Rabbit is. Az utóbbi években már több lemezük is megjelent. Sőt, idén már az Operation proposal OST egyik dalát is ők énekelték. A legutóbb tavasszal, a Looking Around című albummal jelentkeztek. Erről az egyik kedvencem, a Happy things.



Az év vége felé a Superstar K4 tehetségkutatóban tűnt fel a  Dick Punks. Megkedveltem a srácokat. A dal tőlük, a  Playing something memorable, 노는게 남는거야 a verseny döntőjéből.

 

Szeretem az olyan dalokat, melyeket különböző együttesek tagjai együtt jegyeznek. Jó kis alkotások születhetnek, abból, ha két különböző stílust képviselő zenész összeáll. Ilyen dal az Urban Zakapa énekesnője, Jo Hyun-ah és a Geeks közöse is a Stay 머무르다



A Big Bang fiúk idén új albummal jelentkeztek, és világkörüli turnén is voltak. Legutóbb Londonban bűvölték el a rajongóikat. Tetszik az Alive albumuk, de most  G-Dragon szintén idén megjelent One of a Kind lemezéről választottam kedvencet. Missing you a dal címe, és aki besegít G-Dragonnak, az Kim Yuna, a Jaurim énekesnője.



A lányegyüttesek kicsit távol állnak tőlem. A videó klipjeik nagy része -a fiú bandákkal együtt- úgy gondolom egy helyen, azonos rendezővel, ugyanazzal a számítógépes programmal gyártódik. :-) Készítenek azért olyan klipeket is, melyeknek van történetük, de a táncos koreográfiához elég ugyanaz a koncepció. Szóval ezért nem nézem gyakran a klipjeiket. Jó példa az ilyen videókra a miss A és az I don't need a man. Tetszik a dal, ezért inkább hallgatom, mint nézem. Ha nem csak a refrén egy részét énekelnék angolul, akkor a világ bármely táján slágerlistás lenne. Íme:


És végezetül egy fiú(férfi) együttessel zárnám az idei kedvenceket. Ők pedig a Shinhwa. Ők a legrégebben alakult koreai fiúegyüttes. Idén újra összeálltak, lemezt adtak ki, turnéztak. Az együttes tagjai már túl vannak a harmincadik életévükön, némelyikük bevallottan egy-két plasztikai műtéten is. Jöjjön tőlük a Venus:


Ennyi lett volna az idei kedvenc dalok gyűjteménye. Természetesen sokkal több dal is van, amit szeretek, de nem férnek ide. Hamarosan az idei sorozat kedvenceimmel jelentkezem majd!

Utóirat: Azért gratuláció PSY-nak az 1 milliárd feletti videómegtekintéshez. Hihetetlen, micsoda világőrületet hozott össze ez a pasi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése