2018. január 3., szerda

Az örök dilemma: A vetítéssel egy időben vagy csak később nézni egy sorozatot?

A napokban ismét szembesültem azzal, hogy a saját csapdámba estem, már ami a sorozatnézést illeti. Nemrég elhatároztam, hogy nem nézek aktuális sorozatot naprakészen. 
Tehát eldöntöttem, hogy oké:
  • napi 1-2 résznél többet nem nézek meg. Nem szabad hamar a végére érni!
  • szigorúan tilos a maraton hétköznap!! 
  • aktuálisan futó sorozatot csak akkor kezdek el nézni, ha már a felét leadták és angol vagy magyar felirat van hozzá. 
Hogyan sikerült mégis elbuknom? Hát találtam egy jó sorozatot, gyors magyar felirattal és ennyi elég is volt. Kim Min-kyu csapdájába estem. Így aztán ha nem is tűkön ülök, de azért nagyon várom a szerda-csütörtöki   I'm not a robot részeket és az aktuális fordítást vajanditól.
Itt meg is köszönöm, mert tényleg gyors és színvonalas fordítással nézhetjük a sorozatot! Továbbá gratulálok az Év fordítója díjhoz!
Fotó:wikipedia
Az elején kissé szkeptikus voltam, de a színészi alakítással semmi gond, és vannak érdekes mellékszereplők is. A humor lehetne kicsit több és a nyilvánvaló dologtól eltekintve - hogy miért nem képes valaki megkülönböztetni egy embert egy robottól - a sorozat szórakoztató. Itt vissza is térnék a címben feltett kérdésre. Azt gondolom, hogy azért nem jó egy időben nézni a sorozatot, mert saját magam spoilerezem el magamnak a sorozatot. Míg néhány évvel ezelőtt alig lehetett a youtube-on előzeteseket találni az aktuális sorozatokhoz, addig ma már aznap, pár órával a vetítés után teli van a net a következő rész ajánlóival. Nem kell sok ahhoz sem, hogy valaki hozzászólásban leírja a párbeszédet, vagy már eleve így jelenjen meg.(A rossz minőségű teljes részekről nem is írok, azokat tényleg nem nézem.)  Így aztán, ha csak nagy ívben nem kerülöd el a youtube-ot, akkor semmi nem ment meg attól, hogy a kezdőlapod ne legyen teli a sorozat aktuális ajánlóival. Ezután már csak a kíváncsiságod tud megállj parancsolni. Így aztán én nézem lelkesen az összes felkerülő előzetest. Tehát beleesek a csapdámba. Rossz ez? Azt gondolom igen, hiszen így még több időt töltök egy dráma nézésével, igaz akkor, hogy ez nem megy semmi más fontos dolog rovására. Maximum nem nézem meg sokadszorra valamelyik amerikai sorozat ki tudja hanyadjára megismételt részét. Ugyanakkor, ha találok egy számomra érdekes és szórakoztató koreai sorozatot, akkor inkább nézem azt. Az új részeket kivárni meg minden sorozatkedvelőnek egyformán várakozással és izgalommal teli időszak. Előzeteseket nézegetni azért is jó, mert ezek alapján el tudom dönteni, hogy érdemes-e belevágni egy új sorozatba. Megnézek néhány előzetest vagy jelenetet egy sorozatból és utána döntök, hogy elég érdekesnek találom, hogy több időt szánjak rá. És végül mi a tanulság? Légy erős, ha elhatározod, hogy nem nézel aktuális sorozatot akkor kerülj el mindent amiből bármilyen apró információt is megtudhatsz az adott dorámáról. Nézz inkább addig egy régi sorozatot vagy filmeket. Viszont ha elbuksz, akkor már ne bánd! Nézd élvezettel és várd izgalommal az új részeket, hogy amikor egyszer véget ér, elmondhasd: Ezt újra nézem maratonban, mert olyan jó volt!
Te mit gondolsz minderről? Ha van tapasztalatod, oszd meg velem!

Mindenkinek jó sorozatnézést kívánok 2018-ban is!
Spoilermentes ajánló a sorozathoz:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése