2013. február 16., szombat

Filmek a szerelemről....

Hét közben volt a Szerelmesek Napja. Ennek apropóján három filmet ajánlanék. Most először japán és kínai alkotások is terítékre kerülnek a blogon. Harmadikként pedig egy dél-koreai komédia képviseli majd a könnyed szórakozást. Mindhárom film a szerelemről, az "Igazi" megtalálásáról szól. A szomorú, sőt akár nyomasztó történettől indulva a végén egy tényleg vidám és aranyos filmig jutunk el. Kezdjünk hát bele, a három közül a legfurcsábbal. Egy japán film az ajánló első darabja.
Sukida (2005)

 Japán dráma. Írta és rendezte: Hiroshi Isikawa

Főszereplők:
Aoi Miyazaki,  Yu szerepében középiskolásként
Eita,  Yosuke szerepében középiskolásként
Hiromi Nagasaku, Yu felnőttként
Hidethosi Nishijima, Yosuke felnőttként
Sayuri Oyemada, Yu nővére
Yosuke délutánonként az iskolából hazafelé tartva mindig megáll a töltésparton és a gitárján egy dallamot gyakorol. Yu kissé távolabbról figyeli a fiút, és közben megtanulja az egyszerű kis dalt. Otthon aztán a nővérének is eldúdolja. Yu testvére nemrég vesztette el a szerelmét. Yosuke kíváncsi a lány nővérére. Szeretne vele találkozni, megkéri Yu-t, hogy segítsen neki. Így a nővér találkozik a fiúval. Yu és Yosuke mindketten szégyenlősek nehezen mutatják ki érzéseiket egymás iránt. Egy nap aztán a lány felbátorodva megcsókolja a fiút. Yosuke erre elrohan, míg a lány sírva ottmarad.
A történtek után nem sokkal Yu nővérét baleset éri, miközben újabb találkozóra tart, ahová Yosuke hívta el. Kómába esik.... Yu és Yosuke ezek után 17 évig nem látják egymást. Az újabb viszontlátás mit hozhat a két, immár felnőtt ember számára ilyen előzmények után? Megtudhatod, ha végignézed ezt a különös filmet. A képi világa, a rendezés, a dialógusok nagyon érdekesek. Van, hogy hosszú másodpercekig meg sem  szólalnak a szereplők, és az egész filmre jellemző, hogy rövid párbeszédekkel kommunikálnak. A képi világ legjellemzőbb színe, a szürke. Kissé nyomasztóan is hatott. Mindezek ellenére a Sukida nekem összességében tetszett. Nem egy könnyed romantikus vígjáték, hanem egy lassú folyású dráma. A fiatal főszereplők az Acu hercegnő című, most az m1 műsorán futó sorozatban is együtt játszanak. A film címe magyarra lefordítva: Szeretlek. Kedvcsináló:

Könnyedebb vizekre evezek a következő filmmel, azonban a szerelmet itt is beárnyékolja valami.

First Time (2012)
Kínai romantikus film. Rendezte Han Yan
Főszereplők:
Angelababy, mint Song Shiqiao
Mark Chao, mint Gong Ning/ Lu Xia
Shiqiao szép fiatal egyetemista lány, aki gyógyíthatatlan beteg. Mint minden korabeli lány, ő is a szeretne szerelmes lenni. Tudja, nem élhet örökké, de vágyik arra, hogy őt is szeresse egy fiú. Ő pedig viszontszerethesse. A mindennapi vágyait, gondolatait  kazettákra mondja fel. A középiskolában tetszett neki egy osztálytársa, Gong Ning. Egy nap véletlenül újra összefutnak! A találkozásaik alkalmával egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A fiú a tiltás ellenére a lány egy régi vágyát is segít megvalósítani. Boldoggá teszi Shiqiao rövid életét, de az is lehet, hogy a találkozásuk Gong Ning életében is nagy változást hoz!
Nem szeretnék többet elmondani erről a filmről, egyszerűen látni kell! Az előző filmhez képest teljesen más környezet, vidám színek, megannyi apróság teszi vidámmá a történetet. Az elejétől tudható, hogy nem biztos a happy end. Végül mégis úgy érzem, hogy inkább pozitív érzésekkel gondolok erre a filmre. A sztori ismerős lehet, hiszen az ...ing című koreai film újragondolt változata a First Time. Papírzsepit előkészíteni, lehet, hogy használni kell majd! Előzetes:


Befejezésül pedig jöjjön egy dél-koreai alkotás. A három közül a legkönnyedebb.

Innocent Steps (2005)
Dél-koreai romantikus vígjáték. Rendezte: Park Young-hoon
Főszereplők:
Moon Gun-young, a kínai kamu feleség Jang Chae-rin
Park Gun-hyung, a táncos Na Young-sae
Na Young-sae egy jó táncos volt, új elemeket vitt a szalontáncba. Egy versenyen a féltékeny társai tönkretették. A táncos partnerét elcsábította egy gazdag vetélytársa, a térdét tönkretették a többiek. Egy nap új lehetőséget kínál neki a volt menedzsere. Talált neki egy ügyes táncoslányt Kínából, vele újra versenyezhetne. Egy kis bökkenő van csak a dologban! Papíron össze kell házasodniuk és együtt élni. Megérkezik a menyasszony, de hamar kiderül, nem az akit vártak. A húga jött helyette, aki ráadásul táncolni sem tud.  A menedzser éppen haza akarja küldeni, mikor aztán megjelenik a hatóság egy kis családlátogatásra... Nincs mit tenni, ha nem akar főhősünk börtönbe kerülni, megtartja az asszonykáját, és még táncolni is megtanítja. Három hónapjuk marad egy tökéletes koreográfia elsajátításához. Közben persze lassan kialakul a szerelem is, ami ellen a gonosz ellenlábasok sem tudnak mit tenni!
Aranyos kis történet, egy kicsit olyan mint a Zöld Kártya és a Kötelező Táncok című filmek sztoriját összegyúrták volna és ebből lett az Ártatlan lépések.
Ajánlónak a filmzene, Moon Gun-young énekel egy dalt:
Jó filmezést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése