2013. február 18., hétfő

Színes hírek 13.2.0.

Jöjjenek az újabb érdekességek a koreai sztárok világából. Az év eleje az ázsiai országokban a végzős diákok számára egyben a tanév végét, a tanulmányaik befejezését  is jelenti. A napokban kapta meg diplomáját Park Min-young (Dr. Jin).  Február elején a szomszédságunkból,  Salzburgból posztolt egy képet magáról a csinos színésznő.
Park Min-young twitter
Múlt héten fejeződött be a Berlinale, amelyre ismét több dél-koreai alkotás is meghívást kapott. Ezek közül kiemelném,  Lee Seon-gyoon (Everything about my wife) legújabb filmjét, a Nobody's daughter Hae-won című alkotást. A film vetítésére érkező két főszereplőről egy videó itt. 
Ebben a filmben Lee Seon-gyoon egy főiskolai tanárt alakít, akinek titkos viszonya van egy tanítványával. A lány anyja éppen emigrálni készül, emiatt a lány teljesen elbizonytalanodik. Egy nap aztán kiderül a tanár-diák viszony. A filmet Hong Sang-soo rendezte, a női főszerepben Jung Eun-chae.
Előzetes:
 


A School 2013 befejezése után Jang Na-ra újra munkába állt. Kínában forgat egy új sorozatot, amit jövőre láthatnak majd az ottani tévénézők.

TEEN TOP nevű banda sikeres, több európai nagyvárost érintő turnét fejezett be a februárban.

Lement az utolsó Strong Heart, Lee Dong-wook műsorvezetésével. Kedvencünk azóta részt vett a Running Man Makaón forgatott adásában. Legújabb hír pedig, hogy ha minden jól megy hamarosan kosztümös drámába szerepel majd!!

Gong Yoo Japánban népszerűsíti legutóbbi sorozatát a Big-et.

Hyun Bin kicsit megsérült a legutóbbi reklámja (K2) munkálatai közben. Kisebb égési sérült szenvedett, semmi komoly! :-)
fotó:allkpop

PSY-ból sosem elég, a Korea Post bélyegsorozatot ad ki a népszerű énekes jellegzetes mozdulatát ábrázolva.

A Clazziquai Project énekesnője Horan március végén férjhez megy. Gratuláció! Legutóbbi daluk, a  Love Recipe




Egy lengyel internetes oldal olvasói Hwang Sun-mi dél-koreai író bestseller mesekönyvét, a  Leafie, egy tyúkocska a vadonban -t (Leafie, a hen into the wild)  választották a tavalyi évben a kedvenc könyvüknek. :-)

Végezetül pedig egy szomorú hír. A február elején elhunyt az Ulala Session egyik tagja Lim  Yoon-taek. A fiatalember halála megrázta az egész országot. Ismert emberek sora nyilvánította ki részvétét a közösségi oldalakon. Még a Kék Ház, az elnöki hivatal is megemlékezett a hosszú betegség után, gyomorrákban elhunyt énekesről. A Superstar 3k-ban lettek ismertek 2011-ben. A műsor elején kiderült  Lim betegsége, folyamatos kezelés alatt állt. Az együttes a pénznyereményét is beteg társuk gyógyulására ajánlotta fel. PSY a mentoruk volt, egyengette a fiúk útját, közösen dolgoztak az első albumuk megjelenésén. A temetés költségeit is ő állta.
Már az első meghallgatásukon igen meggyőzőek voltak a srácok. (A sapkás fiú Lim Yoon-taek.)


Egy szép lírai számban megmutatták romantikus oldalukat is. Lee Seung-cheol, Western sky című dalát énekelték el egy koncertjükön. Ez a dal a Scent of Love (2003) című film zenéje. A film története egy szomorú szerelmet mesél el, melyben a sok tragédiát átélt főhősnő élete úgy tűnik rendeződik. Gyermeket vár, mikor kiderül gyomorrákja van. Döntenie kell a saját és a meg sem született gyermeke élete között. A film női főszereplője, Jang Jin-young, Limhez hasonlóan gyomorrákban hunyt el, 2009-ben. (Sokadik hallgatásra is libabőrös leszek, ettől a daltól.)


Lim Yoon-taek 32 évet élt, felesége és kislánya gyászolja őt. Nyugodjék békében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése